ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παιδιά με ευαισθησίες

παιδιά-με-ευαισθησίες-800850

Τα Πουλιά της Σκιάθου συμμετέχουν στους Εικαστικούς Αγώνες

Αξιόλογες Οδηγικές δραστηριότητες αναπτύσσονται επί σειρά ετών στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο. Στα πλαίσια του προγράμματος «Οδηγοί στην Κοινωνία – Ταξιδεύουμε στο παρελθόν δημιουργούμε το μέλλον», τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού δέχτηκαν την πρόκληση να δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης εμπνευσμένα από μνημεία του τόπο τους για τους Πανελλήνιους Εικαστικούς Αγώνες.

Τα Πουλιά της Σκιάθου, αποδέχτηκαν την πρόκληση και τόλμησαν να δημιουργήσουν «μικρά θαύματα». Με πινέλα και πλαστικά χρώματα όπως ορίζει ο διαγωνισμός, με την φαντασία τους και πολλή καλή διάθεση, αποτύπωσαν τα Λαλάρια, τον Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το Κάστρο και ότι στα μάτια των παιδιών φαντάζει «μνημείο».

Εκτός όμως από «μικρούς ζωγράφους», στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος και «μικροί φωτογράφοι» που με πολύ ενθουσιασμό φωτογράφισαν με το δικό τους τρόπο το σπίτι – μουσείο του Αλ. Παπαδιαμάντη και το ιστορικό Μπούρτζι από ψηλά. Χάρη στην υπομονή της φωτογράφου Βικτώριας που λάτρεψε τον ενθουσιασμό των Πουλιών, ίσως τώρα τα παιδιά κοιτάζοντας μέσα από το φακό, βλέπουν τα πράγματα πιο παραμυθένια.

Οι συμμετέχοντες υπογραμμίζουν ότι «το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που πριν ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός αυτός, έδωσε την ευκαιρία σε 15 παιδιά από τη Σκιάθο να νιώσουν καλλιτέχνες της ίδιας τους της ιστορίας και φυσικά νικητές του τόπου τους.

Ας δούμε όμως τί θα πουν οι κριτές που θα εξετάσουν τα έργα της Θεσσαλίας, καταλήγουν, και ποια από αυτά τα έργα θα ταξιδέψουν στους τελικούς Πανελλήνιους Εικαστικούς Αγώνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου