ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατασβέστηκε η φωτιά στη Σκόπελο

κατασβέστηκε-η-φωτιά-στη-σκόπελο-713464

Κάηκε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων

Κατασβέστηκε μετά από πολύωρες προσπάθειες χθες, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, η πυρκαγιά που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στην περιοχή Πούντα-Μαυραγάνι στην Γλώσσα της Σκοπέλου. Στο μεταξύ οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά, για προληπτικούς λόγους.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η πυρκαγιά είναι δύσβατη και γι’ αυτό τον λόγο εντάθηκαν τα μέτρα επιφυλακής, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης, εντείνοντας παράλληλα, τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, που συνεχίστηκαν και στην διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης του νησιού. Επιτόπου έσπευσαν πέντε οχήματα και το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού κλιμακίου της Σκοπέλου, περίπου 20 άτομα, οι υδροφόρες του Δήμου και ιδιωτών, καθώς και πολλοί κάτοικοι του νησιού, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε 20 περίπου στρέμματα πευκοδάσους και ελαιώνα. Στο μεταξύ και με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την Πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η καύση κλαδιών για οποιονδήποτε λόγο στο νησί, μέχρι νεωτέρας. Η διοίκηση της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου