ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής καμπάνια για τη Σκόπελο

διεθνής-καμπάνια-για-τη-σκόπελο-713554

Διεθνής καμπάνια με στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου και παράλληλα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Σκοπέλου.

Η καμπάνια που ξεκίνησε πρόσφατα, ενόψει των γιορτών του Πάσχα, υπογραμμίζει τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι κατέχουν την εκπτωτική κάρτα που θέσπισε για πρώτη φορά πέρυσι η Σκόπελος, προσφέροντας μικρότερο κόστος διακοπών σε χιλιάδες τουρίστες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενισχύεται και διευρύνεται και στο εξωτερικό, καθώς έχουν ήδη διανεμηθεί περί τις 20.000 περίπου εκπτωτικές κάρτες, μέσω των εκθέσεων του εξωτερικού στις οποίες συμμετείχε φέτος η Σκόπελος.

Στόχος και προσδοκία των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής είναι η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου θεσμού, σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα διανομής των εκπτωτικών καρτών ξεκίνησε ενόψει Πάσχα και θα διαρκέσει όλη την τουριστική σεζόν, αφενός μέσω του site του Δήμου Σκοπέλου, αλλά και μέσω άλλων σημείων διανομής, τα οποία θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής βρίσκονται σε συζητήσεις με αλυσίδες καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πρωτοβουλία που αφορά στην διανομή των εκπτωτικών καρτών.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο που έχουν συντάξει τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του νησιού «η Σκόπελος είναι το νησί όπου οι διακοπές είναι οικονομικές. Η Σκόπελος και φέτος προσφέρει στους επισκέπτες, εκπτώσεις από 10 έως 30% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Αρκεί να προμηθευτείτε την εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2013» από την ηλεκτρονική σελίδα www.skopelos.gr και να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί που μπορείτε να βρείτε στο ίδιο site».

Η περίοδος του Πάσχα είναι κατά κανόνα το σημείο εκκίνησης της τουριστικής κίνησης της σεζόν και στο πλαίσιο αυτό «η ανοιξιάτικη φύση, το κατανυκτικό κλίμα, τα αρώματα και οι παραδοσιακές γεύσεις είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτους το ιδανικό πασχαλινό προορισμό. Με πολυάριθμα μοναστήρια και τις αμέτρητες εκκλησιές της, η Σκόπελος προσφέρει μεγάλη δυνατότητα επιλογής στους επισκέπτες της για τις άγιες αυτές ημέρες» επισημαίνει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου.

Παράλληλα υπογραμμίζονται ιδιαιτέρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, η τοπική φιλοξενία, οι παραδόσεις, ο μνημειακός πλούτος, τα Μοναστήρια, τα εξωκκλήσια και οι φυσικές ομορφιές του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, τέλος, στον φυσικό πλούτο του νησιού και το πευκόδασος, το οποίο «σχεδόν ακουμπά στα γαλαζοπράσινα νερά και επελέγη ως το ιδανικό σκηνικό για την ταινία «Mamma Mia» και όχι τυχαία». Οι πεντακάθαρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο, ενώ το δάσος προσφέρεται για περιπάτους, πεζοπορία και ποδηλασία.

Η πρόσκληση που απευθύνουν οι υπεύθυνοι προβολής της Σκοπέλου, προς τους εν δυνάμει επισκέπτες, συνοδεύεται από την προτροπή «ζήστε στην περιπέτεια μέσα από τους θρύλους των ξακουστών πειρατών, οι οποίοι ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις των παλαιότερων».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου