Σε ρότα το αλιευτικό καταφύγιο στον όρμο Βότση Αλοννήσου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-04, 14:35:27
Σε ρότα το αλιευτικό καταφύγιο στον όρμο Βότση Αλοννήσου

Την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στην περιοχή της Αλοννήσου ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού του συμφώνου αποδοχής όρων του έργου «Επέκταση – συμπλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου όρμου Βότση Αλοννήσου», προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας».

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό για την περιοχή της Αλοννήσου έργο, ιδιαίτερα στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα, καθώς θα δημιουργήσει μόχλευση στην τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση, καθώς και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός, ώστε οι διαδικασίες ένταξης του έργου από το Υπουργείο και προκήρυξης να προχωρούν άμεσα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες υλοποίησης του έργου».

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση του προσήνεμου κατά 30 μέτρα και υπήνεμου μώλου κατά 54,50 μέτρα. Στο εσωτερικό του λιμένα θα κατασκευαστεί νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών. Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξοπλιστεί με φανούς ναυσιπλοΐας. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Πρότασης και Λειτουργίας ο Δήμος Αλοννήσου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Αμεσα αναμένεται η υπογραφή της απόφασης ένταξης από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Θεοχαρόπουλο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=