Αλόννησος: Εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αλιεία" το αλιευτικό καταφύγιο στου Βότση

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-03, 17:44:27
Αλόννησος: Εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αλιεία" το αλιευτικό καταφύγιο στου Βότση

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο η ένταξη του έργου «Επέκταση-συμπλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου όρμου Βότση Αλοννήσου» στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία» προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ. Σήμερα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής όρων του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό για την περιοχή της Αλοννήσου έργο, καθώς θα δημιουργήσει μόχλευση στην τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση, ενώ θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας».

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υπαρχόντων προσήνεμου κατά 30μ. και υπήνεμου μόλου κατά 54,50 μ. Στο εσωτερικό του λιμένα θα κατασκευαστεί νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξοπλιστεί με φανούς ναυσιπλοΐας. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Πρότασης και Λειτουργίας ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Άμεσα αναμένεται η υπογραφή της Απόφασης Ένταξης από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θεοχαρόπουλο Αθανάσιο.  

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=