Σκιάθος:Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-02, 12:29:44
Σκιάθος:Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο

«Το πανόραμα οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο» και την εκδήλωση διοργανώνει το παράρτημα Σκιάθου, της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Το Πανόραμα οικολογικών ταινιών διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Σκιάθο και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό, να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα όπως, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς –επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.


Σήμερα Τρίτη λοιπόν θα προβληθεί το «Ημερολόγιο επαρχίας», του Στέργιου Μουντσάκη, με εικόνες της ελληνικής επαρχίας ανά μήνα, από ένα περιβάλλον που αλλάζει, καθώς ο άνθρωπος μετεξελίσσεται σε καταναλωτή.


Αμέσως μετά θα προβληθούν «Οι διαδρομές νερού στην Αμοργό», της Εφης Λατσούδη, που είναι μια καταγραφή της παραδοσιακής σχέσης των κατοίκων του νησιού με τους υδατικούς πόρους και τη διαχείρισή τους.
Την επόμενη Τρίτη 9 Απριλίου, η Ανθή Νταουντάκη θα παρουσιάσει τη «Γαύδο.Εκεί στο Νότο», όπου άνθρωποι από διαφορετικές χώρες αλλά και οι ντόπιοι που έζησαν στη Γαύδο την «κρυμμένη ζωή», αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην παράδοση και την ανάπτυξη.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=