ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εσπερίδα στη Σκιάθο

εσπερίδα-στη-σκιάθο-715818

Με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Δήμου Σκιάθου

Η παρουσίαση της πρότασης του προεδρικού διατάγματος για την διατήρηση της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην Σκιάθο είναι το επίκεντρο της ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργανώνεται.

Συγκεκριμένα, το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ν. Μαγνησίας, ως αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησης του σχετικά με την ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος και συγκεκριμένα την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανέθεσε σε ομάδα εργασίας το δύσκολο έργο της σύνταξης μιας μελέτης η οποία θα καταλήξει σε εισήγηση Προεδρικού Διατάγματος ενός ειδικού πλαισίου προστασίας αρχιτεκτονικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 28 Μαρτίου , στις 7.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου η Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ Μαγνησίας θα παρουσιάσει τις προτάσεις της. Η Ομάδα εκτιμώντας τη σοβαρότητα και ευθύνη αυτής της μελέτης, η οποία βρίσκεται σε μια μορφή τελικής επεξεργασίας, «θα εκτιμούσε σημαντικά την συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στην εσπερίδα γιατί δεν είναι απλώς απαραίτητη αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη η συμβολή της, τόσο όσον αφορά τη διαμόρφωση του σχεδιασμού του ειδικού πλαισίου, όσο και στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτού» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Την Εσπερίδα διοργανώνει το ΤΕΕ Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου