ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κονδύλια για το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου

κονδύλια-για-το-λιμάνι-του-αγνώντα-σκο-715974

Με ρυθμούς κατεπείγοντος θα προωθηθούν οι διαδικασίες επισκευής του τμήματος του λιμανιού του Αγνώντα Σκοπέλου που υποχώρησε τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με την χθεσινή δέσμευση των ιθυνόντων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και στις αρχές του επόμενου μήνα, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της θερινής σεζόν. Συγκεκριμένα, συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα είχε χθες ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και αποφασίστηκε να προωθηθούν τάχιστα οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «την επόμενη εβδομάδα θα αποστείλουμε στο Υπουργείο τον φάκελο του έργου, προκειμένου να εγκρίνει την επικαιροποιημένη μελέτη. Θα ήταν ευχής έργο, προσθέτει ο ίδιος, να προκηρύξουμε μέσα στον Απρίλιο το έργο, διότι το ζητούμενο είναι, να είμαστε έτοιμοι πριν την φετινή σεζόν».

Το τμήμα του λιμανιού που υποχώρησε παραμένει στο μεταξύ κλειστό, ενώ εντείνεται η ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, διότι υπάρχει διάβρωση των υποθαλάσσιων βάσεων, των κιβόλιθων που στηρίζουν δηλαδή την προβλήτα, σε έκταση 30 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» το προβληματικό σημείο. Το σημείο κατάρρευσης του λιμανιού του Αγνώντα εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της προβλήτας εισερχομένου του πλοίου, στο σημείο όπου παρατηρήθηκε προ διετίας μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα. Το σημείο πρόσδεσης του πλοίου και του φλάϊν κατ έχει μετατοπιστεί, κατά συνέπεια, στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, δεδομένου ότι το προβληματικό σημείο παραμένει κλειστό, όπως προαναφέρθηκε, έως ότου επισκευαστεί.

Στο μεταξύ όμως, εκφράζονται φόβοι και για το υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, διότι η εισροή θαλασσινού ύδατος επιτείνει την υπόγεια διάβρωση. Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, τον Δήμο Σκοπέλου και το Υπουργείο, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα, λαμβανομένης υπόψη της έκθεσης που συνέταξε ο ειδικός, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα υποβρύχια έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου