ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επέκταση του δικτύου ύδρευσης

επέκταση-του-δικτύου-ύδρευσης-716083

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου, συνολικού ύψους 5.600.000 ευρώ στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να κάνουν λόγο για «ανέφικτο στην πράξη προϋπολογισμό». Τα έργα που καταγράφονται στον προϋπολογισμό είναι η διασύνδεση των υδρευτικών γεωτρήσεων της Σκιάθου με την δεξαμενή, έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη πίστωση από την Περιφέρεια και οδεύει προς δημοπράτηση. Στον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΣ καταγράφονται επίσης η ανόρυξη γεωτρήσεων στις περιοχές της Μεγάλης Αμμου και του Βασιλιά, όπου έχουν εντοπιστεί υπόγειες πηγές νερού, η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στις Κουκουναριές, αλλά και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης στην περιοχή του Βασιλιά.

Αίτημα πολλών ετών αποτελεί παράλληλα για το νησί η κατασκευή κεντρικού αγωγού και η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, διότι το ήδη υπάρχον είναι παλαιό και παρατηρούνται απώλειες νερού σε διάφορα σημεία. Παράλληλα, στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΣ Σκιάθου καταγράφονται τα έργα αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού στις Κουκουναριές και το Ξάνεμο. Στόχος των επικεφαλής της ΔΕΥΑΣ είναι να υλοποιηθούν τα παραπάνω έργα, εφόσον ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις.

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι συμμετοχές του Δήμου Σκιάθου σε τρεις εκθέσεις του εξωτερικού, την Βιέννη και το Βελιγράδι, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2013, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ίδιου μήνα. «Πρόκειται ουσιαστικά για ψήφιση πιστώσεων, διότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής είχε εγκριθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου Λίτσα Τσολοβίκου, αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων, η οποία προσθέτει ότι «η συμμετοχή του νησιού σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη σε σχέση με την τουριστική κίνηση». Οι παρατάξεις της μειοψηφίας διατύπωσαν αντίθετες απόψεις και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Φώτης Κοφινάς, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας «δεν είμαστε αντίθετοι με τις εκθέσεις και την προβολή, αλλά με την τακτική που ακολουθείται, σε εποχές κατά τις οποίες κυριαρχεί το διαδίκτυο και μας δίνει την δυνατότητα να προβάλλουμε διεθνώς την Σκιάθο, με πολύ χαμηλότερο κόστος».

Προ ημερήσιας τέθηκε, εξάλλου, υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισμα το οποίο εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε για το μέλλον του λιμένα της Σκιάθου, με βασικό αίτημα είναι να μην γίνει αποδεκτή η κατασκευή της μαρίνας. «Ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουμε ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην παραχωρηθεί η μαρίνα της Σκιάθου στο ΤΑΥΠΕΔ» αναφέρει η κ. Τσολοβίκου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκιάθου έχει ήδη κινητοποιηθεί». Το θέμα του λιμανιού θα συζητηθεί ενδεχομένως σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα ασχοληθεί κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου