ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμικός πυρήνας στην Σκιάθο

δυναμικός-πυρήνας-στην-σκιάθο-7677

Το ενδιαφέρον του τοπικού πληθυσμού αποσπά το Πολιτιστικό Εργαστήρι

Δεκάδες φίλους της δημιουργίας, κάθε ηλικίας, προσελκύει το Πολιτιστικό Εργαστήρι της Σκιάθου, το οποίο διευρύνει διαρκώς με νέα τμήματα, τον κύκλο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, παράλληλα, στην εκδήλωση κοπής πίτας του εργαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο καφέ ΜΙΝΤ με τη μουσική συντροφιά των Clapatsimpanon.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ένα θερμό καλωσόρισμα τα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου, τα οποία ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους δασκάλους, τους φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους εθελοντές και επαγγελματίες, που στήριξαν και στηρίζουν το Εργαστήρι.

Το Εργαστήρι κατόρθωσε με την συνέπειά του να φέρει κοντά του μια μεγάλη ομάδα δασκάλων του νησιού, όπως οι : Χρύσα Τηλιοπούλου, Δέσποινα Μιτζέλου, Βούλα Χοντρονικολή, Άννα Δεληγιάννη, Γιάννης Μιτζέλος, Στάθης Κουμιώτης, Τόμεκ Γιοβάνης, Κωνσταντίνος Κουτούμπας, Νίκος Πασχάλης και Αντώνης Κισσουράς.

Φέτος λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, μικτών τεχνικών, comics, κιθάρας, κοπτικής-ραπτικής εργόχειρου καθώς και σεμινάρια αστρονομίας και γνωριμίας με τα βοτάνια του τόπου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την ίδια βραδιά έγινε κλήρωση της λαχειοφόρου για την πραγματοποίηση της οποίας οι καλλιτέχνες του εργαστηριού είχαν δωρίσει έξι εξαιρετικά έργα τους.

Μετά από δυο χρόνια δραστηριότητας, το Πολιτιστικό Εργαστήρι έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 200 συνολικά μαθητές να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι και ο εθελοντισμός γενικότερα αναδεικνύεται κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς, των ανθρώπων που πεισματικά βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου