ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατεβάζει ρολά η Σκόπελος

κατεβάζει-ρολά-η-σκόπελος-9593

Κοινό μέτωπο δράσης αναπτύσσουν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και το Σωματείο Οικοδόμων της Σκοπέλου, απευθύνοντας σε όλους τους κατοίκους του νησιού κάλεσμα συμμετοχής στην Πανσκοπελίτικη απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωΐ στο Δημοτικό Καφενείο της Σκοπέλου, υψώνοντας από κοινού φωνή διαμαρτυρίας και ζητώντας λύσεις στα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κρίσης.

Τα βασικά αιτήματα που διατυπώνονται είναι «να επαναλειτουργήσει άμεσα το διοικητικό τμήμα της ΔΕΗ στο νησί. Να μην κλείσει η ΔΟΥ και το ΙΚΑ, να σφραγίζονται χωρίς προϋποθέσεις τα βιβλιάρια ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και όλοι να έχουν γιατρό και φάρμακα. Να καταργηθούν, παράλληλα, όλα τα χαράτσια και οι φόροι στο πετρέλαιο και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης».

Ένα από τα βασικά αιτήματα που διατυπώνονται προς κάθε κατεύθυνση μέσω της Πανσκοπελίτικης απεργίας είναι «η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση» καθώς και «η διασφάλιση φθηνής και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την χερσαία Ελλάδα, με ευθύνη του κράτους».

Η τοπική κοινωνία ζητάει τέλος «να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, να μην μετατραπεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό ο Δήμος και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 50% και να στηριχθεί και να επιδοτηθεί ο ελαιουργικός συνεταιρισμός, ώστε να δημιουργηθεί καινούριο Εργοστάσιο-Ελαιοτριβείο».

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζουν ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου, ο Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ Σκοπέλου, η Λαϊκή επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Σκοπέλου και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου.

Καθηγητές και δάσκαλοι

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τις 11πμ έως τις 2μμ, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νομού και ιδιαίτερα των σχολείων της Σκοπέλου στην πανσκοπελίτικη απεργία.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας συμπαραστεκόμενη στο λαό της Σκοπέλου και τα προβλήματά του, αποφάσισε να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του νησιού, για την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ώστε να διευκολυνθούν να συμμετέχουν στο πανσκοπελίτικο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από φορείς του νησιού εξαιτίας της απομόνωσής του. «Κανένας κλάδος μεμονωμένα δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα. Χρειάζεται αγώνας και κοινό μέτωπο εργαζομένων, επαγγελματιών, νεολαίας, γυναικών και συνταξιούχων για να υπάρξει λύση στα προβλήματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου