ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετική η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αεροδρόμιο Σκιάθου

θετική-η-επιτροπή-ανταγωνισμού-για-το-9749

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου, καθώς το έργο πέρασε με θετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε: «Μετά από περίπου ένα χρόνο από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, ένα έργο πνοής για τις Β. Σποράδες μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου πρόκειται να αναβαθμίσει την τουριστική δραστηριότητα τόσο του νησιού όσο και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που ακόμα ένα μεγάλο έργο ξεκινά σύντομα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, καθιστώντας το πλέον σύγχρονο και λειτουργικό».

Το έργο αφορά στην επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου, συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ.

Το έργο είχε ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «04 Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου