ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα στο αεροδρόμιο Σκιάθου

εργα-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-10352

Περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, οι εργασίες εκσυγχρονισμού του αερολιμένα Σκιάθου, μετά την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής απόφασης. Χθες γνωστοποιήθηκε, συγκεκριμένα, στην Δημοτική Αρχή της Σκιάθου η συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία δίνει το «πράσινο φώς» για την ανάθεση του έργου «Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον κρατικό αερολιμένα Σκιάθου», προϋπολογισμού 18.500.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός η αντιδήμαρχος Σκιάθου, αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων κ. Λίτσα Τσολοβίκου, υπογραμμίζει ότι «είναι πάρα πολύ ευχάριστη η συγκεκριμένη εξέλιξη, διότι θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα ετών. Παράλληλα όμως, προσθέτει η ίδια, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και για τον τοπικό πληθυσμό, στο πλαίσιο εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου».

Αίτημα ετών αποτελεί, στο μεταξύ, για την Σκιάθο το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικός και προσβάσιμος για περισσότερα αεροσκάφη, στην αιχμή κυρίως της τουριστικής σεζόν.

Η Υπουργική απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα, αφορά, συγκεκριμένα, στην υλοποίηση της επέκτασης του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, την ανακατασκευή του υφιστάμενου συνδετηρίου τροχόδρομου και στην κατασκευή νέου τροχοδρόμου, συνολικού μήκους 140 μέτρων. Επίσης την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110 μέτρα και την κατασκευή παράπλευρης οδού 530 μέτρων. Το έργο είναι, σημειωτέον, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», ενώ το σχέδιο σύμβασης διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι βασική πύλη εισόδου για τον εισερχόμενο τουρισμό και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι προφανές ότι τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών και κατ’ επέκταση, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, που προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου