ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : Δράσεις για τους νέους

αλοννησοσ-δράσεις-για-τους-νέους-17887

Υλοποιούνται στην Αλόννησο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες θα δώσουν το βήμα στους νέους, αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου, με στόχο την ισότιμη ενεργοποίησή τους, στην τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις συνεργασίας και ανάλογες υποδομές.

Στόχος είναι, συγκεκριμένα, η αξιοποίηση κτιρίου που βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο του νησιού, προς όφελος των νέων της Αλοννήσου. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, μετά από πρόσκληση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζαφειρούλας Αναγνώστου. Στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων για νέους και με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, εκφράστηκαν οι ανάγκες, προσδοκίες και απόψεις των νέων.

Θεμελιώδες σημείο είναι για την Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου η αξιοποίηση του χώρου που προορίζεται για τους νέους, μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα «θέλω» τους. «Στόχος μας είναι η διαμόρφωση του ανάλογου χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες της νεολαίας» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρόταση που διατυπώθηκε από τους παριστάμενους ο συγκεκριμένος χώρος θα «φιλοξενήσει» τους συλλόγους του νησιού που δραστηριοποιούνται στο πολιτιστικό και αθλητικό πεδίο, προκειμένου να προβληθεί το έργο τους και παράλληλα να δοθούν δημιουργικά κίνητρα στους νέους. «Ηταν ενδιαφέρουσα η συνάντηση, αφουγκραστήκαμε τους νέους και θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, δημιουργώντας ένα χώρο όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν οι Σύλλογοι, αναπτύσσοντας δράση» καταλήγει ο κ. Βαφίνης.

φωτό : Φιλίτσα Θέμελη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου