ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γεύσεις Σκοπέλου στην Βουλγαρία

γεύσεις-σκοπέλου-στην-βουλγαρία-17892

Εντυπωσιακή συμμετοχή του νησιού στην διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο Δήμος Σκοπέλου στην έκθεση τουρισμού Holiday & Spa EXPO ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Μετά τις πολύ καλές επαφές που πραγματοποίησε η τουριστική επιτροπή στη Βουλγαρία, θα ακολουθήσει ταξίδι εξοικείωσης από τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στη Σκόπελο, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται.

Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετέχει στην συγκεκριμένη έκθεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως άρχισε να φαίνεται ήδη από την περσινή τουριστική περίοδο. Φέτος το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο για την καθιέρωση της Σκοπέλου ως δημοφιλούς προορισμού, ειδικά από επαγγελματίες του τουρισμού.

Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, παρουσίαση της Σκοπέλου σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό με φωτογραφικά πλάνα, συνέντευξη του προέδρου της τουριστική επιτροπής, Κωνσταντίνου Σκούρα και εκτεταμένη αναφορά σε γάμο, που πραγματοποιήθηκε σε εκπομπή πρωινής ζώνης μεγάλης ακροαματικότητας.

Ακολούθησαν συνέντευξη σε καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, ένα άρθρο για τη Σκόπελο σε ένα από τα πιο δημοφιλή βουλγάρικα περιοδικά καθώς και ένα μεγάλο άρθρο αφιερωμένο σε ένα portal του διαδικτύου μεγάλης επισκεψιμότητας.

Η εκπτωτική κάρτα που δόθηκε, παράλληλα, στους τουριστικούς πράκτορες, υπήρξε ένα σημαντικό κίνητρο για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι συνεχάρησαν τους εκπρόσωπους της δημοτικής αρχής και της τουριστικής επιτροπής, αντίστοιχα, για την συγκεκριμένη τους πρωτοβουλία.

Το περίπτερο της Σκοπέλου τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών με τα παραδοσιακά προϊόντα που το κοσμούσαν και τα οποία ήταν προσφορά ντόπιων επιχειρηματιών. Όλα τα εδέσματα προσφέρθηκαν, εξάλλου, σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι εξεπλάγησαν με τη γαστρονομία του νησιού και γεύτηκαν την γνήσια Σκοπελίτικη γεύση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ».

Τον Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκούρας και ο Αλέξανδρος Ρόρος, τουριστικός πράκτορας και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Επίσης στη φετινή αποστολή συμμετείχαν και ντόπιοι επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων της Σκοπέλου. Ο ίδιος Δήμος θα συμμετάσχει επίσης σε τέσσερεις ακόμα τουριστικές εκθέσεις στη Σερβία, την Ολλανδία, το Βερολίνο και το Βουκουρέστι.

Οι εκπρόσωποι της Σκοπέλου υπογραμμίζουν ιδιαιτέρως την συνδρομή τοπικών παραγωγών και επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, του Γιώργου Σταματίου, που προσέφερε μέλι, της Μοσχάνθης Γιαννοπούλου, που προσέφερε χαμαλιά, του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού, που προσέφερε χαμαλιά, αμυγδαλωτά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, του Στέλιου Γρυπιώτη που προσέφερε σαπούνια και του Δημήτρη Μαρούλη, ο οποίος προσέφερε δαμάσκηνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου