ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιχειρηματική γέφυρα ρίχνει στη Ρουμανία

επιχειρηματική-γέφυρα-ρίχνει-στη-ρου-18392

Εντείνονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας της Σκοπέλου με την Ρουμανία, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Βραΐλα, μια περιοχή που βρίσκεται στην βόρεια Ρουμανία και προσέφερε ευρύ πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας σε παραδοσιακούς καραβομαραγκούς της Σκοπέλου, κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο στο επίπεδο της εδραίωσης στενότερων δεσμών μεταξύ των δύο περιοχών και ενδεχόμενης αδελφοποίησης.

Ο κ. Μιχελής θα μεταβεί στην Ρουμανία με αφορμή την διεθνή τουριστική έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου και θα προσφέρει, όπως όλα δείχνουν, πεδίο παράλληλης επικοινωνίας με Έλληνες επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν, οι επιχειρήσεις καλύπτουν τα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών των υπαλλήλων τους, αντί μπόνους και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν διερευνητικές επαφές μεταξύ του Δημάρχου Σκοπέλου και Ελλήνων κυρίως επιχειρηματιών, διερευνώντας τις προοπτικές που υπάρχουν, προκειμένου η Σκόπελος να αποτελέσει τόπο θερινών διακοπών για χιλιάδες Ρουμάνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι και τα στελέχη των Τραπεζικών καταστημάτων που βρίσκονται στην Ρουμανία ανέρχονται σε 15.000 περίπου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την προωθούμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος που επιχειρεί η Σκόπελος προς τα Βαλκάνια.

Πριν από λίγους μήνες, εξάλλου, ο κ. Μιχελής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Χορέζου της Ρουμανίας, το οποίο βρίσκεται δυτικά του Βουκουρεστίου, ανοίγοντας δρόμους αδελφοποίησης και στενής συνεργασίας, με επίκεντρο την κεραμική τέχνη και την τεχνογνωσία αιώνων.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες σε συνάρτηση με την συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις διαφόρων Βαλκανικών χωρών, δημιουργούν πεδίο στενότερης συνεργασίας, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει ακόμη πιο σημαντικούς καρπούς στο μέλλον.

Στο πλαίσιο, άλλωστε αυτό, το συγκεκριμένο νησί συμμετέχει στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT Beograd, που διοργανώνεται στο Βελιγράδι της Σερβίας, καθώς και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR 2013, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι, της Ρουμανίας.

Βασικό ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η εδραίωση της θαλάσσιας επικοινωνίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί πύλη εισόδου για πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες. Η δρομολόγηση πλοίου, το οποίο θα συνδέσει την Θεσσαλονίκη με την Σκόπελο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση, είναι το σημείο που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σκοπέλου, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου