ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τούρκοι επενδυτές στη Σκιάθο

τούρκοι-επενδυτές-στη-σκιάθο-20858

Ταξίδι – αστραπή πραγματοποίησαν πρόσφατα στη Σκιάθο Τούρκοι επιχειρηματίες, προκειμένου να διερευνήσουν με κάθε διακριτικότητα, τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί του Παπαδιαμάντη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, επισκέφτηκαν πρόσφατα το νησί τρεις εκπρόσωποι μεγάλης εταιρίας από την Τουρκία, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τοπικούς παράγοντες σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία, από το λιμάνι έως τις Κουκουναριές και την Αγία Ελένη, ζητώντας παράλληλα γενικότερα διευκρινιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση, τις υποδομές και τις δυνατότητες του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Τούρκοι επενδυτές αναμένεται να επανέλθουν στο νησί στις αρχές Μαρτίου, εκτός απροόπτου, προκειμένου να εξετάσουν διεξοδικά τις επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν. Στο μεταξύ, υπάρχει επικοινωνία μέσω email, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι επενδυτές έχουν ήδη στην διάθεσή τους οπτικό υλικό από την Σκιάθο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε όλα τα πεδία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις ή τα επενδυτικά σχέδια από την πλευρά τους, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, ανοίγουν, ενδεχομένως, δρόμοι συνεργασίας και με την Τουρκία.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών ευθυγραμμίζεται πλήρως με την δραστηριότητα που αναπτύσσουν παράλληλα τα μέλη του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του ίδιου Ομίλου παραβρέθηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και πραγματοποίησαν επαφές με παράγοντες του διεθνούς επιχειρηματικού χώρου. Τον προσεχή Μάιο, εξάλλου, αναμένεται επίσκεψη Τούρκων τουρ οπερέιτορς στο νησί, προκειμένου να δουν από κοντά το τοπίο της Σκιάθου και τα καταλύματα που διαθέτει. Και στις δύο περιπτώσεις εκτιμάται ότι θα προκύψουν πολλά οφέλη για την Σκιάθο, που, όπως όλα δείχνουν, έχει σταθερά το βλέμμα στραμμένο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισαγόμενου τουρισμού.

Στο μεταξύ, υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από Άγγλους και Ρώσους για επενδύσεις στην Σκιάθο και πέρα από βίλες αξίας 200-300.000 ευρώ, πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες και σε μικρά τμήματα γης ή σε μικρές, παλιές οικίες του νησιού, σε τιμές που φτάνουν έως 80.000 ευρώ. «Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον και για την εκμίσθωση εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στην οδό Παπαδιαμάντη και εκτιμούμε ότι αν διατηρηθεί το κλίμα σταθερότητας στην Ελλάδα, θα υπάρξουν ακόμη θετικότερες εξελίξεις στο εμπορικό κομμάτι» υπογραμμίζει ο Κώστας Ζεμπέκης, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου. Τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δεδομένα είναι θετικά και όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες τα σχετικά θέματα, θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου