ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πνεύμα φιλοξενίας στη Σκιάθο

πνεύμα-φιλοξενίας-στη-σκιάθο-23121

Φορείς και κάτοικοι συνεργάστηκαν για την υποδοχή Κινέζων επισκεπτών

Την απόλυτη ικανοποίησή τους διατυπώνουν οι επικεφαλής, οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Σκιάθου για την επίσκεψη του πρώτου οργανωμένου γκρουπ Κινέζων επισκεπτών στο νησί.

Ο Δήμος Σκιάθου και ο Όμιλος Τουριστικής Προβολής Επιχειρηματιών Σκιάθου μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ομίλου κ. Ιωάννη Κουκουλάκη συνεργάστηκαν με το Τουριστικό Γραφείο «ARGO» από Αθήνα και οργάνωσαν την φιλοξενία μιας ομάδας επισκεπτών από την μακρινή Κίνα.

Η Σκιάθος για πρώτη φορά φιλοξένησε και ανέδειξε την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της στους 25 φιλοξενούμενους, την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Οι επισκέπτες από την Κίνα ακολούθησαν το δοκιμαστικό πρόγραμμα Σκιάθος- Σαντορίνη, αντί Μύκονος – Σαντορίνη, που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν την πόλη της Σκιάθου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου Αθανάσιος Ζλατούδης, τους συνόδευσε και τους έδειξε την παλιά πόλη, τον Αι-Νικόλα, το Μουσείο Παραδοσιακών Οργάνων στο Μπούρτζι και το Σπίτι – Μουσείο Παπαδιαμάντη, όπου ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια του Μουσείου Αθηνά Παπαγεωργίου και την Χρύσα Διολέττα – Τηλιοπούλου.

Τους υποδέχθηκαν στην πλατεία Παπαδιαμάντη ντυμένοι με την επίσημη παραδοσιακή φορεσιά του νησιού η Συραϊνώ Μπαράκη – Γεωργίου και ο Αθανάσιος Τζούμας, οι οποίοι προσέφεραν εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου παραδοσιακά γλυκά, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης παραβρέθηκε τη δεύτερη μέρα στη ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο Κάστρο-τη Μεσαιωνική Πόλη του νησιού -και οι ξένοι επισκέπτες τον ευχαρίστησαν θερμά για την υπέροχη φιλοξενία και τις αξέχαστες εμπειρίες που αποκόμισαν από τη διαμονή τους στην όμορφη Σκιάθο.

Ο Ηγούμενος του Μοναστηριού π. Ιωσήφ υποδέχθηκε τους επισκέπτες και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Στο Κάστρο οι επισκέπτες κατέβηκαν από την Παναγία του Καρδάση με άλογα και η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Φτάνοντας, τους περίμεναν οι εθελοντές που επιμελήθηκαν την υποδοχή τους: η Άννα Δεληγιάννη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θεόδωρος Τζούμας και η Αλεξάνδρα Ρηγανά, όπου τους ξενάγησαν.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σκιάθου υπογραμμίζει ιδιαιτέρως την καθοριστική συνδρομή των: Παναγιώτη Μυγδαλάκη, Αντώνη Λάζου, Μανώλη Ναούμ, Θεόδωρου Πασχάλη, Ελευθέριου Βαΐτση, Χαράλαμπου Βαΐτση, Γεώργιου Ευστ. Αντωνίτσα, Γεώργιου Νικ. Αντωνίτσα, Ευάγγελου Φεργάδη, Χαράλαμπου Παρίσση, Γιώργου Γεωργίου, Πανάγου Λυρίγγου, Πλούταρχου Λυρίγγου, Νίκου Παρίσση, Παντελή Ιωάννου και Γιακουμή Νικολάου, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν τη διαδρομή με τα άλογα από την Παναγία Καρδάση έως το Κάστρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου