ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στήριξη των απόρων της Αλοννήσου

στήριξη-των-απόρων-της-αλοννήσου-27960

Επιτροπή αλληλεγγύης συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Καινοτόμα πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί η επιτροπή που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά στην Αλόννησο, με στόχο την ουσιαστική στήριξη των μελών της τοπικής κοινωνίας που χρήζουν βοηθείας.

Τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της οικονομικής κρίσης και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, αποτέλεσαν το έναυσμα για την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης, που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλοννήσου και τέθηκε προς επικύρωση στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Η επιτροπή αλληλεγγύης δημιουργήθηκε με στόχο να αξιολογεί και να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο ορισμένες ενέργειες που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος, προκειμένου να βοηθήσει στον βαθμό του δυνατού, τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης καταγράφουν προβλήματα που εντοπίζονται και αιτήματα που διατυπώνονται, τα οποία και θα εξετάζονται κατά περίπτωση, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι περιπτώσεις που ήδη έχουν καταγραφεί αφορούν κατά βάση απόρους, ανθρώπους, δηλαδή, με μηδενικά εισοδήματα ή μέλη της τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία χρήζουν επέμβασης και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουν.

Πάγια θέση, εξάλλου, της Δημοτικής Αρχής Αλοννήσου είναι ότι «οι παροχές προς τους δημότες είναι κορυφαία προτεραιότητα, πολύ δε περισσότερο απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα». Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε η παραπάνω επιτροπή, προκειμένου να αξιολογεί και να ιεραρχεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του νησιού, πράττοντας ανάλογα κατά περίπτωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν αναπτυχθεί δεκάδες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αλόννησο και στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί διάφορες πρωτοβουλίες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα, είτε υγείας είτε οικονομικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου