ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δρομολόγια στις Σποράδες

δρομολόγια-στις-σποράδες-31831

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς το «Εξπρές Σκιάθος» θα αποπλεύσει στις 9 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου και το φλάιν κατ αντίστοιχα, στις 6.45 το πρωΐ από το λιμάνι της Αλοννήσου. Τα πληρώματα έλαβαν χθες το απόγευμα τα φύλλα επίταξης από τις τοπικές λιμενικές αρχές, μετά την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες και αντιστρόφως. Συγκεκριμένα τα 37 μέλη του πληρώματος του «Εξπρές Σκιάθος» έλαβαν τα φύλλα επίταξης από το λιμεναρχείο του Βόλου, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές και τα 12 μέλη του πληρώματος του φλάιν κατ από τον Λιμενικό Σταθμό της Αλοννήσου, όπου το ταχύπλοο βρίσκεται ακινητοποιημένο από την στιγμή έναρξης της απεργίας των ναυτεργατών, την περασμένη Πέμπτη.

Όπως ενημέρωνε χθες το απόγευμα ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, κ. Θεόδωρος Κλιάρης «κινήθηκε η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης από το λιμεναρχείο και θα πραγματοποιηθούν κανονικά από την Τετάρτη τα δρομολόγια από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων». Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ναυτιλιακή Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την αναστολή της απεργίας στα λιμάνια εκτός Αττικής, με στόχο να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις και να ενισχυθεί το μέτωπο στο λιμάνι του Πειραιά.

Η έλλειψη ανεφοδιασμού των νησιών καθ’ όλη την διάρκεια της απεργίας της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να αδειάζουν σταδιακά τα ράφια των φαρμακείων στις νησιωτικές περιοχές, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει, όπως όλα δείχνουν, η Αλόννησος, δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ανεφοδιασμός τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επικοινώνησε με τον λιμενικό σταθμό Αλοννήσου, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος μεταφοράς φαρμάκων στο νησί, σε συνεργασία με την προϊστάμενη αρχή, την Περιφερειακή, δηλαδή, Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Αναλύοντας το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Κώστας Χλίβας, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στην Αλόννησο, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι παρατηρούνται ελλείψεις σε βρεφικό γάλα για νεογέννητα, καρδιολογικά φάρμακα, ινσουλίνες, φάρμακα για το άσθμα κ.λ.π. Ο ίδιος καθιστά παράλληλα σαφές ότι δεν έχει αυξηθεί η συνταγογράφηση, αλλά δεν υπάρχουν πλέον φάρμακα, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, καθώς αδειάζουν σταδιακά τα ράφια των τοπικών φαρμακείων. «Κανένας δεν είναι ενάντια στην απεργία των ναυτικών» επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει «είναι δίκαια τα αιτήματά τους αλλά με κάποιο τρόπο, με την συνδρομή του λιμενικού σώματος, ζητούμε να τροφοδοτηθεί το νησί με φάρμακα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου