ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στοχευμένο άνοιγμα των νησιών

στοχευμένο-άνοιγμα-των-νησιών-33075

Φιλόδοξες προτάσεις διατυπώνονται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής

Η ενίσχυση του ρεύματος του εισερχόμενου και του εξερχόμενου τουρισμού εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι επικεφαλής και των τριών νησιωτικών Δήμων. Σε πείσμα της κρίσης υιοθετείται φιλόδοξος σχεδιασμός δράσης για το 2013, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων, σε όλους τους τομείς.

Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα είναι η συμμετοχή των νησιωτικών Δήμων σε εκθέσεις του εξωτερικού, παράλληλα με την ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την ανάδειξη των ιδιαίτερων παραδοσιακών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής. Κοινό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού τουριστικής δράσης για την νέα σεζόν είναι η ενδυνάμωση των παραδοσιακών αγορών και το άνοιγμα καινούργιων, προκειμένου να επιτευχθεί η πολύπλευρη ανάπτυξη στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκιάθου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, περιλαμβάνει, ειδικότερα, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που καταρτίστηκε από τον Δήμο Σκιάθου για το 2013.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του μήνα προγραμματίζεται η συμμετοχή στις εκθέσεις του Μιλάνου (14-17) και του Βελιγραδίου (21-24). Τον Μάρτιο ακολουθούν οι διεθνείς εκθέσεις του Βερολίνου (6-10), της Μόσχας (20-23) και του Βουκουρεστίου (14-17). Τον Απρίλιο, εξάλλου, ο Δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στο «Ταξίδι», την διεθνή έκθεση της Λευκωσίας (26-28) και τον Νοέμβριο του 2013, (2-7) στο World Travel Market του Λονδίνου.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, σημαντική θέση στις προτεινόμενες δράσεις για το 2013, κατέχει η συμμετοχή του νησιού στην Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo, που θα πραγματοποιηθεί 14 -16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Υπενθυμίζεται ότι η Σκόπελος συμμετείχε στην ίδια έκθεση το 2011 και το 2012, ενώ είναι ήδη ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Η δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο μέσω της συμμετοχής στην Έκθεση Τουρισμού IFT Beograd, που θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου, στο Βελιγράδι, καθώς και στην Έκθεση Τουρισμού TTR 2013, που προγραμματίζεται 14- 17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο στον προγραμματισμό τουριστικής δράσης της Σκοπέλου για το 2013 είναι, εξάλλου, η συμμετοχή στην Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin, που προγραμματίζεται από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται η «Μέκκα του Τουρισμού», δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης και όπως εκτιμάται, η συμμετοχή της Σκοπέλου θα συνοδεύεται από σημαντικά κίνητρα για τους γερμανούς tour operator, δηλαδή την εκπτωτική κάρτα και την εξασφάλιση της μεταφοράς από τη Σκιάθο.

Ευρύ πλαίσιο ενεργειών και προτάσεις προσέγγισης πολλά υποσχόμενων αγορών όπως το Ισραήλ, εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσης για το 2013, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου. Σε ότι αφορά, ειδικότερα, στην συμμετοχή της Αλοννήσου σε εκθέσεις του εξωτερικού, καταγράφονται προτάσεις για τις διεθνείς εκθέσεις του Τελ Αβίβ (5-6 Φεβρουαρίου), του Μιλάνου (14-17 Φεβρουαρίου), του Μονάχου (20-24 Φεβρουαρίου) και της Μόσχας (20-23 Μαρτίου), με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού διεθνώς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου