ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ

αεροπορική-σύνδεση-με-το-ισραήλ-39149

Σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες αποσκοπούν στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Ισραήλ, έχουν αναλάβει επιχειρηματίες του νησιού, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού. Στόχος είναι να εδραιωθεί η απευθείας σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου με το Τελ Αβίβ και εφόσον τελεσφορήσουν οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι είναι εφικτή από την φετινή σεζόν, η υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου. Πέραν των παραδοσιακών προορισμών, οι οποίοι είναι ταυτόσημοι με Ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, προστίθενται και νέοι στο πρόγραμμα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο νησί του Παπαδιαμάντη, όπως το Μόναχο, η Αγία Πετρούπολη και καλώς εχόντων των πραγμάτων, και το Τελ Αβίβ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αλέκος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας με ευρεία δράση στην Σκιάθο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αυτή την στιγμή η Αγγλική αγορά εξελίσσεται θετικά, η Σκανδιναβική βρίσκεται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, το ρώσικο αεροπλάνο που ξεκινάει έχει ήδη αρκετές κρατήσεις και στο μεταξύ θα έχω συνάντηση με Ισραηλινούς, προκειμένου να προστεθεί κι ένα ακόμη αεροπλάνο, που θα πραγματοποιεί απευθείας πτήση από το Ισραήλ για την Σκιάθο». Οι επαφές «βρίσκονται στην φάση της οριστικοποίησης του προϊόντος» όπως επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος προσθέτει ότι «αν υπάρχει το σωστό προϊόν, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απευθείας αεροπορική γραμμή».

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το Ισραήλ είναι έντονο και όπως τονίζει ο ίδιος τουριστικός πράκτορας «έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το Ισραήλ και την ερχόμενη εβδομάδα, θα μεταβώ μαζί με άλλους επιχειρηματίες στο Τελ Αβίβ, όπου θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με εταιρείες στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 5,6,7,8 Φεβρουαρίου». Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά των Ισραηλινών, εκτιμάται ότι εάν ο στόχος τελεσφορήσει, θα ξεκινήσουν, ενδεχομένως από φέτος, οι οργανωμένες επισκέψεις γκρουπ Ισραηλινών τουριστών στη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου