ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναμένονται Κινέζοι στη Σκιάθο

αναμένονται-κινέζοι-στη-σκιάθο-51846

Γκρουπ Κινέζων τουριστών θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη Σκιάθο στην διάρκεια της φετινής σεζόν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ομίλου Επιχειρηματιών του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του πρώτου γκρουπ θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ολοήμερη παραμονή στο νησί, ενώ η συχνότητα των επισκεπτών από την Κίνα θα πυκνώσει από τα μέσα Μαρτίου και θα συνεχιστεί για ολόκληρη την σεζόν.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Γιάννης Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη ομάδα τουριστών είχε ως προορισμό μέχρι στιγμής τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Η μεγάλη διαφήμιση της Σκιάθου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έπαιξε καταλυτικό ρόλο, προσέλκυσε το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, με αποτέλεσμα να αλλάξει των προορισμό των Κινέζων επισκεπτών του και να τον μεταφέρει στη Σκιάθο». Παράλληλα ο κ. Κουκουλάκης τονίζει ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία θα βοηθήσει πολύ την οικονομική κατάσταση του νησιού και θα δώσει μία ανάσα τους ανοιξιάτικους μήνες στα καταλύματα αλλά και στα εμπορικά καταστήματα».

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής φωτογράφισης του νησιού το 2012 ακολουθεί η δημιουργία βίντεο της Σκιάθου, το οποίο είναι οδοιπορικό στην Χώρα της Σκιάθου και στις παραλίες με πλάνα χερσαία αλλά και λήψεις από την θάλασσα δημιουργώντας ένα σημαντικό διαφημιστικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διαφήμιση του νησιού σε εκθέσεις και τηλεοπτικούς σταθμούς εγχώριους και διεθνή.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νησιού εγγράφεται εξάλλου, μία σειρά από Φεστιβάλ και εκθέσεις κάποια από τα οποία ήδη έχουν καθιερωθεί στο νησί ως θεσμοί προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την Σκιάθο ως νησί κουλτούρας και ποιότητας που δεν εστιάζει μόνο στην διασκέδαση αλλά και στις τέχνες και στον πολιτισμό. Το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ «Κόσμημα» που θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου πνεύματος στη Σκιάθο και θα συμμετέχουν περισσότερο από 500 εκθέτες οι οποίοι θα αναδείξουν τις δημιουργίες τους, αναμένεται, ειδικότερα, να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στο νησί.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Φίλιππος Τσιάρας, που θα διαρκέσουν όλη την θερινή σεζόν και εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν επίσης το ενδιαφέρον του κοινού. Ο δραστήριος Όμιλος Επιχειρηματιών θέλοντας να αναπτύξει, τέλος, τον αθλητικό τουρισμό, θα συνεργαστεί φέτος με αθλητικό παράγοντα για την διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου Σκιάθου – Τσουγγριά που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, με την συμμετοχή πολλών αθλητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου