ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Ουτρέχτη ταξίδεψαν οι ομορφιές των νησιών

στην-ουτρέχτη-ταξίδεψαν-οι-ομορφιές-τ-52515

Σε διάφορες γωνιές του εξωτερικού ταξιδεύουν οι ομορφιές των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, μέσω του περιοδικού «De Griekse Gids» που σημαίνει «Ο Ελληνικός Οδηγός» και κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου.

Το συγκεκριμένο περιοδικό θα διανεμηθεί δωρεάν στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου, καθώς και σε διάφορες εκθέσεις σε Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ θα πωλείται επίσης μέσω Ιντερνέτ και μέσω Ελληνικών εστιατόριων του Βελγίου και της Ολλανδίας. Μέσω της προβολής των τριών νησιών του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, δημιουργούνται πολλαπλάσια οφέλη για την τουριστική οικονομία σε τοπικό επίπεδο και όπως εκτιμάται, ενισχύεται η γενικότερη προσπάθεια τουριστικής προβολής των νησιών σε όλο τον κόσμο.

Οι φυσικές ομορφιές και τα τοπία των Βορείων Σποράδων αποτυπώθηκαν, σημειωτέον, στην διάρκεια του δημοσιογραφικού ταξιδιού που πραγματοποίησε στα νησιά των Βορείων Σποράδων ο Γιώργος Νικολιδάκης, ο οποίος εργάζεται για το Glossy περιοδικό «De Griekse Gids» και τις ιστοσελίδες www.grieksegids.nl και www.grieksegids.tv. Αφορμή της επίσκεψής του στα νησιά των Βορείων Σποράδων αποτέλεσε άρθρο το οποίο αναφέρονταν στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των τριών νησιών σε θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής.

«Δίχως να διαταράσσεται ο τοπικός χαρακτήρας του κάθε νησιού και διατηρώντας παράλληλα το έως τώρα διαμορφωθέν τουριστικό προφίλ της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου ως ξεχωριστών και διαφοροποιημένων τουριστικών προορισμών, μέσω της αμοιβαίας και ειλικρινούς συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη τοποθέτηση στις υπάρχουσες τουριστικές αγορές, μέσω του εμπλουτισμού του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος με νέες δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους πόλους έλξης» ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο που έγινε η αφορμή της παραπάνω επίσκεψης.

Λαμβάνοντας υπόψη τον εν λόγω άρθρο, ο κ. Νικολιδάκης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σκιάθου Αθανάσιο Ζλατούδη, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά τους ομολόγους του στην Σκόπελο Κώστα Σκούρα και την Αλόννησο, Ζαφειρούλα Αναγνώστου. Σκοπός του ταξιδιού, που διήρκεσε από τις 24 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, ήταν η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με γνώμονα την ποιοτική αναγνωρισιμότητα των Βορείων Σποράδων. Η φιλοξενία του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ιδιώτες – επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κάθε νησί και όπως εκτιμάται, η συγκεκριμένη διαδικασία ανοίγει νέους ορίζοντες στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Όπως επισημαίνεται μάλιστα από τους ιθύνοντες των τουριστικών θεμάτων στα νησιά των Βορείων Σποράδων «λαμβάνοντας υπόψη πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικο-πολιτιστικούς και τεχνολογικούς παράγοντες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του συμπλέγματος των Β. Σποράδων, συνεπικουρούμενοι από φορείς ιδιωτικών επιχειρήσεων, θέτουν τις βάσεις για την στρατηγική χάραξη μιας μακροπρόθεσμης τουριστικής πολιτικής».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου