ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χιόνισε στις Σποράδες

χιόνισε-στις-σποράδες-54492

Mέχρι την θάλασσα έφτασε το χιόνι στις Σποράδες, ειδικά στην Σκόπελο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν προκλήθηκαν.

Τα σχολεία, με απόφαση της δημοτικής αρχής, δεν λειτούργησαν στην Γλώσσα και το Κλήμα Σκοπέλου. Πανέμορφες εικόνες με το χιόνι στο νησί περιέγραψε ο Δήμαρχος κ. Μιχελής μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου. Χιόνι έπεσε και στην Αλόννησο και την Σκιάθο. Το χιόνι είναι μόλις λίγα εκατοστά και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μετακίνησης των κατοίκων. Τα σχολεία στα δύο νησιά λειτουργούν κανονικά. Μηχανήματα καθαρίζουν ορεινούς αγροτικούς δρόμους στη Σκιάθο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πλωμαρίτης.

Στην ηπειρωτική Μαγνησία, χιόνισε στον ορεινό Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας παρατηρείται ολισθηρότητα και απαιτείται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση. Αν και δεν υπάρχει απόφαση της δημοτικής αρχής, δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Ανήλιο και την Τσαγκαράδα. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας από τις 5 το πρωί ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν τους δρόμους σε διάφορα σημεία από το χιόνι. Η κυκλοφορία γίνεται κανονικά και χωρίς αλυσίδες. Η θερμοκρασία στα ορεινά είναι γύρω στο μηδέν.

Στο Νότιο Πήλιο χιόνισε κυρίως στις Μηλιές και την Βυζίτσα. Μηχανήματα καθάρισαν τους δρόμους. Με απόφαση της δημοτικής αρχής δεν λειτούργησαν τα σχολεία σε όλο το Νότιο Πήλιο, εκτός από τα Καλά Νερά. Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Φλέρης μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου ανέφερε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, προσοχή απαιτείται στην κίνηση των αυτοκινήτων.

ert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου