ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συστράτευση αλληλεγγύης

συστράτευση-αλληλεγγύης-66161

Το καθιερωμένο φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι για μικρούς και μεγάλους διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Σκιάθου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σκιάθου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και στόχο την ενίσχυση άπορων οικογενειών του νησιού.

Η παραπάνω εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Σκιάθου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σκιάθου, τους Εκπαιδευτικούς, τους Μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου, τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, το Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου, τη Διεθνή Ένωση Γυναικών Σκιάθου κ.ά. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χριστουγεννιάτικα τραγούδια και την εορταστική ατμόσφαιρα συμπλήρωνε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σκιάθου συμμετείχαν με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, είδη δώρων, χειροποίητα γλυκά και ποτά, παιχνίδια και λαχειοφόρους.

Το Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου ανέλαβε το καφενείο, όπου οι επισκέπτες του μπαζάρ είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ροφήματα και γλυκά, ενώ παράλληλα σε αίθουσα του Γυμνασίου δημιουργήθηκαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γράμματα για τον Άι-Βασίλη.

Τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών Σκιάθου οργάνωσαν παιχνίδια για τα παιδιά και πρόσφεραν εδέσματα και κρασί, ενώ το τμήμα της ανακύκλωσης «Πράσινη Αλεπού» διοργάνωσε έκθεση με υλικό από το έργο που επιτελείται.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ένα από τα χορευτικά τμήματα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου παρουσίασε μοντέρνους χορούς και παράλληλα οι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου πρόσφεραν στους επισκέπτες ποικιλία εδεσμάτων, χυμών και γλυκών. Το Σωματείο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους- ΠΡΟΤΕΚΤΑ» συμμετείχε με δικά του εκθέματα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου οργάνωσε, αντίστοιχα, έκθεση χειροτεχνημάτων και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου τα παιδιά έπλαθαν κουραμπιέδες σε χριστουγεννιάτικα σχήματα , στη συνέχεια ψήνονταν και μοιράζονταν στον κόσμο που παρευρισκόταν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στην καθιερωμένη προχριστουγιεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου με τους φορείς του νησιού στο κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου. Συγκεκριμένα, σε αίθουσα του Γυμνασίου Σκιάθου φιλοξενήθηκαν η έκθεση χειροποίητων αντικειμένων και γλυκισμάτων και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, που οργάνωσε ο Σύλλογος, για μικρούς και μεγάλους. Χάρη στην εθελοντική προσφορά, πρωτοβουλία, εμπνευσμένη δημιουργικότητα των μελών του, δημιουργήθηκε ένα καλαίσθητο εκθετήριο, το οποίο θαύμασαν και τίμησαν δεόντως όλοι οι συμμετέχοντες στη γιορτή.

Μέσω της παραπάνω πρωτοβουλίας αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η εθελοντική προσφορά των φορέων της Σκιάθου σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου έστειλε σε κάθε κατεύθυνση μηνύματα ειρήνης, συλλογικότητας και αγάπης. Όλα τα μέλη των Συλλόγων, που συμμετείχαν σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή εργάστηκαν με αγάπη, μεράκι, δημιουργικότητα, έμπνευση και πρόσφεραν όλες τις χειροποίητες κατασκευές και γλυκίσματα προς πώληση, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε οικογένειες της Σκιάθου που χρήζουν βοηθείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου