ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών

βελτίωση-των-παρεχόμενων-τουριστικώ-77611

Σημαντικές προοπτικές στο πεδίο της κατάρτισης και της απασχόλησης εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) που έχουν εγκριθεί και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας.

Λίντερ στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος για τις Βόρειες Σποράδες είναι η Ένωση Ξενοδόχων της Σκοπέλου και συμμετέχουν φορείς και των τριών νησιών. Σχολιάζοντας τις προοπτικές που δημιουργούνται, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη των νησιών και την βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει ως αντικείμενο την βελτίωση του τριτογενή τομέα, που είναι ο τομέας των υπηρεσιών».

Η εφαρμογή των παραπάνω προγράμματος τοποθετείται εντός της νέας χρονιάς και όπως τονίζει ο κ. Μιχελής «θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών όσο και στην απασχόληση ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τον τουρισμό, είτε ως εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, είτε σε καταστήματα εστίασης, διότι θα καταστούν πιο έμπειροι πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο».

Αντικείμενο των πράξεων είναι, άλλωστε, η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων, όπως περιγράφονται στο αναλυτικό τεύχος προκήρυξης, και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Στο κόστος των συγκεκριμένων πράξεων δεν περιλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας της θέσης απασχόλησης.

Οι υλοποιούμενες πράξεις έχουν, παράλληλα, ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου