ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρωστά δημοτικά τέλη 630.000 ευρώ!

χρωστά-δημοτικά-τέλη-630-000-ευρώ-78611
Σε προτεραιότητα τίθεται από τον Δήμο Σκιάθου η διαδικασία είσπραξης παλαιών οφειλών και ήδη κινούνται νομικές διαδικασίες κατά επιχειρηματία, λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς τον Δήμο, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 630.000 ευρώ περίπου.
Το ποσό αφορά παλαιότερα οικονομικά έτη και προκύπτει από την μη καταβολή δημοτικών τελών. «Είναι μια διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να εισπραχθεί το συνολικό ποσό της οφειλής του συγκεκριμένου επιχειρηματία προς τον Δήμο Σκιάθου, ενώ παράλληλα, στόχος μας είναι να ακολουθηθούν ανάλογες διαδικασίες και για άλλους μεγαλοοφειλέτες» υπογραμμίζει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου. Η ίδια καθιστά σαφές ότι σε κάθε περίπτωση θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες βάση νόμου προβλέπουν ακόμη και κατασχέσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Στο μεταξύ, έντονο προβληματισμό δημιουργεί στους επικεφαλής του νησιού η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος λόγω της διαρκούς μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και της δυσκολίας είσπραξης των οφειλών επιχειρηματιών, προς τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθεί η προσπάθεια είσπραξης των παλαιών οφειλών και κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ξεχωριστά, ενώ στο μεταξύ, προβλέπεται να αποσταλούν στους οφειλέτες τα σχετικά ειδοποιητήρια. Σε περίπτωση μάλιστα, που δεν υπάρξει ανταπόκριση, υπάρχει η σκέψη να κινηθούν οι διαδικασίες της κατάσχεσης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές οφειλές προς τον Δήμο Σκιάθου από επιχειρήσεις που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη που τους αναλογούν, κυρίως δε το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί το αντίστοιχο τέλος που αφορά στην χρήση παραλιών. «Θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε κάθε περίπτωση, διότι πρέπει να εισπράξουμε τις οφειλές, οι οποίες είναι αναγκαίες για την λειτουργία του Δήμου» επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Οι οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών έχουν συμπεριληφθεί, εξάλλου, στον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος συζητήθηκε στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου. Τα προϋπολογιζόμενα έσοδα για το 2013 ανέρχονται σε 10.700.000 ευρώ περίπου κι όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Τσολοβίκου «είναι ισοσκελισμένος και υλοποιήσιμος ο προϋπολογισμός, σε ποσοστό τουλάχιστον 60-70%». Ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς, τον οποίο εισηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, θα υποβληθεί διαδοχικά προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, σύμφωνα με την απαιτούμενη διαδικασία.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, συζητήθηκε επίσης το ετήσιο σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από πρόγραμμα της Περιφέρειας και εκτιμάται ότι η υλοποίησή τους θα αποφέρει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στο νησί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου