ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επαναλειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

επαναλειτουργεί-το-μικροβιολογικό-ε-80128

Επαναλειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Τα δύο τελευταία χρόνια το νησί της Σκοπέλου παρέμενε χωρίς τη δυνατότητα διενέργειας μικροβιολογικών ελέγχων, καθώς δεν υπήρχε μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ ο βιοχημικός αναλυτής είχε επιστραφεί στο Νοσοκομείο Βόλου αφού δεν υπήρχε χρήστης που να είναι ειδικός για να λειτουργήσει το μηχάνημα.

Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις των ιατρών του Κ.Υ. στο Νοσοκομείο του Βόλου διορίστηκε επιτέλους μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας και έτσι οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μικροβιολογικό έλεγχο, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την διαφορική διάγνωση των περιστατικών, αλλά και για την διενέργεια εξετάσεων ρουτίνας, καθώς μέχρι πρότινος για αυτές τις εξετάσεις οι κάτοικοι της Σκοπέλου ήταν υποχρεωμένοι να μεταβούν στη Σκιάθο ή στο Βόλο.

Από 1/11/12 στο Κ.Υ. Σκοπέλου όλοι οι ασφαλισμένοι δύνανται να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις τους χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση εφόσον οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου