ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δέσμευση συνέχισης λειτουργίας του ΙΚΑ Σκοπέλου

δέσμευση-συνέχισης-λειτουργίας-του-ι-87561

Με απάντησή του σε αναφορά που κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας, Θαν. Νάκος ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιαν. Βρούτσης, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση λειτουργίας του Παραρτήματος Σκοπέλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ .

Ο κ. Νάκος επεσήμαινε στην αναφορά του, ότι το ΙΚΑ Σκοπέλου εξυπηρετεί 15.000 ασφαλισμένους, περιλαμβανομένης και της Αλοννήσου και δεν πρέπει να κλείσει, άλλωστε η τοπική οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό και την οικοδομή, δραστηριότητες που κατ’ εξοχήν προϋποθέτουν συνεργασία με το ΙΚΑ.

Στην απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σημείωνε προς τον κ. Νάκο ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος έκρινε αναγκαίο το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσει την περιφερειακή του παρουσία στην περιοχή και με τη νέα οργανωτική δομή του, την οποία δρομολογεί το υπουργείο.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη σχετικά με τη λειτουργία του ΙΚΑ Σκοπέλου. Κι αυτό γιατί η απόφαση του κ. Υπουργού Εργασίας στηρίζεται ταυτόχρονα στην ευαισθησία αλλά και στο ρεαλισμό για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αποτρέποντας ένα επιπλέον σοβαρό εμπόδιο στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας στη Σκόπελο και την Αλόννησο, που έτσι κι αλλιώς δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Αυτό το μίγμα ρεαλισμού και ευαισθησίας χρειαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, για να ξαναχτίσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία των πολιτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου