ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οργανωμένα γκρουπ Ρώσων στη Σκιάθο

οργανωμένα-γκρουπ-ρώσων-στη-σκιάθο-89985

Ευοίωνες προοπτικές δημιουργεί στο πεδίο της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των Βορείων Σποράδων το δυναμικό άνοιγμα προς τη ρώσικη αγορά, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την συγκεκριμένη περιοχή. Οι πρώτες οργανωμένες επισκέψεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το φετινό καλοκαίρι, καθώς έχουν ήδη υπογραφεί τα αντίστοιχα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία του νησιού και όπως εκτιμάται, θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού. Ο κύκλος επαφών που άνοιξε ουσιαστικά πριν από τρία χρόνια, αποδίδει καρπούς και όπως όλα δείχνουν, αρκετοί Ρώσοι τουρίστες, αρκετοί εκ των οποίων διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς στα νησιά των Βορείων Σποράδων, το ερχόμενο καλοκαίρι.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
«Τα μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν είναι αισιόδοξα για την Ελλάδα γενικότερα και τα νησιά ειδικότερα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι θα υπάρξει ηρεμία και σταθερότητα στην χώρα μας» υπογραμμίζει ο τουριστικός πράκτορας κ. Αλέκος Ευσταθίου. Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος «παρατηρείται αύξηση στην ροή των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα γενικά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε με αριθμούς, διότι τα δεδομένα εναλλάσσονται».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε ήδη πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τουρ οπερέιτορς από την Ρωσία, οι οποίοι επισκέφτηκαν στην συνέχεια την Σκιάθο, προκειμένου να γνωρίσουν το νησί. Τέσσερα χρόνια μετά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία του νησιού και έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκρατήσεις, οι οποίες εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο κ. Ευσταθίου κάνει λόγο για «σοβαρό ενδιαφέρον από την Ρωσία», γεγονός που μαρτυρά τις θετικές προοπτικές οι οποίες διαφαίνονται στο πεδίο του τουρισμού.
Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον από την Αγγλία και την Σκανδιναβία καλά κρατεί, γεγονός που συνεπάγεται ότι συνεχίζεται η έντονη εισροή τουριστών στην Σκιάθο από τους παραπάνω προορισμούς. Το νησί έδωσε, παράλληλα, και φέτος δυναμικό «παρών» στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, διευρύνοντας τους πολυετείς δεσμούς συνεργασίας που εγγράφονται στο τουριστικό πεδίο. Ο κ. Ευσταθίου συμμετείχε στην αποστολή που εκπροσώπησε την Σκιάθο στην προαναφερθείσα έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι «είχαμε επαφές με όλους τους τουρ οπερέιτορς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και υπάρχει αισιοδοξία για την νέα σεζόν».
Ο εισερχόμενος τουρισμός είναι βασική πηγή τόνωσης της οικονομίας των νησιών, συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου, ενώ σύμφωνα με τα φετινά στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Σκιάθου, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 4,5% στις αεροπορικές αφίξεις των ξένων τουριστών. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η κίνηση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση θα κινηθεί σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει, όπως προαναφέρθηκε, κλίμα σταθερότητας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα του νησιού σε διάφορες αγορές του εξωτερικού κι όπως όλα δείχνουν, θα ενταθούν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου