ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή της Σκιάθου

διεθνής-προβολή-της-σκιάθου-90258

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι ομορφιές της Σκιάθου, μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων που προβάλλουν το νησί διεθνώς. Την καλύτερη διαφήμιση για το νησί της Σκιάθου πέτυχε, ειδικότερα, το ξενοδοχείο Skiathos Palace Ηοtel στην έκθεση World Travel Market του Λονδίου, δεδομένου ότι ήταν το εξώφυλλο στο διεθνές αναγνωρισμένο τουριστικό περιοδικό «Green Tourism in Greece».

Η παρουσίαση και προώθηση του περιοδικού πραγματοποιήθηκε μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και μοιράστηκαν χιλιάδες περιοδικά «Green Tourism in Greece» με όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας που έχουν την πιστοποίηση Green Key Certificate αλλά και τις Γαλάζιες Σημαίες των παραλιών και μαρίνων, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άρθρα από βασικά στελέχη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Τravel agents και tour operators από την Μεγάλη Βρετανία σχολίασαν θετικά την πρωτοβουλία και σημείωσαν ότι ο «πράσινος τουρισμός» είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως μετουσιώνεται στις οικολογικές ευαισθησίες του σύγχρονου επισκέπτη.

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια της προώθησης του πράσινου τουρισμού, καθώς η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο 1ο Συνέδριο Πράσινου Τουρισμού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σουηδίας την Στοκχόλμη, και θα ακολουθήσουν οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού Reiselivsmessen Νορβηγίας, ΜΑΤΚΑ Φινλανδίας, Ferie For Alle Δανίας και ITB Berlin Γερμανίας, με τελικό σταθμό την πόλη Ναντ της Γαλλίας, που είναι και η «Πράσινη Πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Η παρουσίαση θα γίνει Απρίλιο του 2013.

Πολύ σημαντικό βήμα είναι επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος διανεμήθηκαν χάρτες με όλες τις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης WTM LONDON. Το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ σημαντικό για το νησί της Σκιάθου, δεδομένου ότι κάθε χρόνο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα νησιά που έχουν τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Πολύ ουσιαστική, σε αυτή την προσπάθεια, είναι η παρουσία και συνδρομή του ξενοδοχείου Skiathos Palace Hotel, διότι η ακτή «Μάραθα», η οποία είναι όμορη του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε φέτος από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με τη Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) και αποτελεί τη μοναδική παραλία σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. «Ευελπιστούμε και πιστεύουμε να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις που θα έχουν ως κύριο σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση του «πράσινου τουρισμού»στην Ελλάδα καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αγρο-οικοτουρισμός ώστε να μπορέσει και η χώρα μας να σταθεί άξια σε αυτή την αναμφισβήτητα νέα τάση της τουριστικής αγοράς» υπογραμμίζει ο Λάμπρος Ι. Σανιδάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου