ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβάθμιση κτηρίων της Αλοννήσου

αναβάθμιση-κτηρίων-της-αλοννήσου-96231

Σημαντικό βήμα αποτελεί για τον Δήμο Αλοννήσου η ένταξη τριών κτηρίων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο σε ποσοστό 70% από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και σε ποσοστό 30% θα καλυφθεί, αντίστοιχα, από πόρους του Δήμου. Συγκεκριμένα έχουν ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα το Δημοτικό Γυμναστήριο, ο Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, του νησιού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΑΠ Πηλίου και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης. Όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης «τα τρία παραπάνω κτήρια, τα οποία είναι παλιά, θα αναβαθμιστούν και θα λειτουργήσουν κάτω σύγχρονες προϋποθέσεις».

Η πρωτοβουλία ένταξης των παραπάνω κτιρίων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης είναι ουσιαστικής σημασίας, διότι αποτελούν και τα τρία πυρήνες δημιουργικής δράσης με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους του νησιού. Παρά το γεγονός δε, ότι ο Δήμος Αλοννήσου διανύει δύσκολη οικονομική περίοδο κατ’ αντιστοιχία με τους υπόλοιπους Δήμους, λόγω της μείωσης των ΚΑΠ, εντούτοις, αναπτύσσει δυναμική δράση, παρακάμπτοντας τους οικονομικούς σκοπέλους.

«Παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τα συγκεκριμένα κτήρια τα οποία είναι αρκετά παλιά. Γι’ αυτό τον λόγο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξοικονομήσουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην συμμετοχή μας στο πρόγραμμα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ενέργειες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε σχέση με την αλλαγή κουφωμάτων, τις μονώσεις στις ταράτσες των κτηρίων και γενικά θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να καταστεί εφικτή στην πράξη η ενεργειακή τους αναβάθμιση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου