ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χειροπέδες στο ληστή της Αλοννήσου

χειροπέδες-στο-ληστή-της-αλοννήσου-99684
Το έναν από τους τρεις ληστές που έστησαν το «μεγάλο κόλπο» για την αρπαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2010 συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Ατιικής αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει το 1ο Ανακριτικό Τμήμα Βόλου για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας, στις 24 Αυγούστου 2010, οπότε ο ίδιος και άλλοι δύο ημεδαποί προχώρησαν στη ληστεία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Αλόννησο.
Ένα δεύτερο ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί σε βάρος του από το 1ο Ανακριτικό Τμήμα Χαλκίδας για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Ο 27χρονος συνελήφθη στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν, στον Άγιο Δημήτριο, στους χώρους του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο τύπου UZI με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια, 50 φυσίγγια, μία γεμιστήρα UZI, μία ξιφολόγχη, πλήθος από σφραγίδες Δημοσίων Υπηρεσιών, Εταιριών και φυσικών προσώπων, φωτοαντίγραφα δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων.

Συνελήφθη επίσης ο 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος φιλοξενούσε τον δράστη στην οικία του. Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στην Αλόννησο ο συλληφθείς με άλλους τρεις είχαν εισβάλει με καλάσνικοφ στην Εθνική Τράπεζα και τσουβάλιασαν 1.000.000 ευρώ, αλλά δεν πρόλαβαν να κρατήσουν τη λεία τους μόλις για ελάχιστα μέτρα, αφού κάτοικος του νησιού προσπάθησε να τους εμποδίσει, εμβολίζοντας με το φορτηγάκι του το δίκυκλο με το οποίο επιχείρησαν αρχικά τη διαφυγή τους. Τα λεφτά έπεσαν στο δρόμο, οι ίδιοι τραυματίστηκαν και «απέδρασαν» από το νησί με ταχύπλοο φουσκωτό, επιβιβάστηκαν μεσοπέλαγα σε δεύτερο σκάφος και εξαφανίστηκαν.
Οι εκτενείς αστυνομικές έρευνες είχαν οδηγήσει σε λίγα 24ωρα στην ταυτότητα των δραστών, ενώ λίγες ημέρες μετά τη ληστεία είχε συλληφθεί ο εγκέφαλος της χολιγουντιανής ληστείας, ο οποίος είχε οργανώσει το μεγάλο κόλπο μέσα από τις φυλακές και είχε λάβει 11ημερη άδεια για να το θέσει σε εφαρμογή μαζί με τους συνεργούς του.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου