Διεθνής παρουσία της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-12, 11:56:31
Διεθνής παρουσία της Σκιάθου

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκιάθου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που καταρτίστηκε  από τον Δήμο, για το 2013. Σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη προβολή του νησιού, προγραμματίζεται η συμμετοχή σε εννέα διεθνείς εκθέσεις την καινούργια χρονιά, με στόχο και επίκεντρο πάντα την διεθνή τουριστική αγορά.

Στην διάρκεια του Ιανουαρίου, (8-13) ειδικότερα, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στις διεθνείς εκθέσεις της Ουτρέχτης και της Βιέννης (10-13). Τον Φεβρουάριο έπονται οι εκθέσεις του Μιλάνου (14-17) και του Βελιγραδίου (21-24). Τον Μάρτιο ακολουθούν οι διεθνείς εκθέσεις του Βερολίνου (6-10), της Μόσχας (20-23) και του Βουκουρεστίου (14-17). Τον Απρίλιο ο Δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στο «Ταξίδι», την διεθνή έκθεση της Λευκωσίας (26-28) και τον Νοέμβριο του 2013, (2-7) στο World Travel Market του Λονδίνου. 

Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί βαρύτητα στην προβολή ντοκιμαντέρ και διαφημιστικών σποτ που αφορούν το νησί, καθώς και στην συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και στην συμμετοχή σε road shows του εξωτερικού, παράλληλα με τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Παράλληλα θα ενισχυθεί η προβολή τουριστικού ντοκιμαντέρ του νησιού καθώς και διαφημιστικών spot σε κανάλια του εξωτερικού,  σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος σε φεστιβάλ, σε εκθέσεις καθώς και σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκδηλώσεις της ομογένειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, παράλληλα, στην παραγωγή μικρών διαφημιστικών ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία αναμένεται να επισκεφτούν μελλοντικά το νησί. 
Σε ότι αφορά, αντίστοιχα, στην γενικότερη φιλοσοφία για την προβολή του νησιού στο εσωτερικό, περιλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάδειξης του νησιού στον τηλεοπτικό, έντυπο και διαδικτυακό χώρο, την συμμετοχή σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος και την υλοποίηση σειράς ενεργειών, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συγκεκριμένα θα προωθηθεί ο πολιτιστικός-λαογραφικός, αρχαιολογικός, αθλητικός, γαστρονομικός, επαγγελματικός, οικοτουρισμός, αθλητικός, θαλάσσιος τουρισμός και ο κοινωνικός τουρισμός, καθώς και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολικός κ.λ.π. 
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, το πεδίο της τουριστικής προβολής περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, οι οποίες προβλέπουν την οργάνωση ημερίδων για επαγγελματίες,  προκειμένου να καταστεί εφικτή η ενημέρωση και εκπαίδευσή τους, με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους τουρίστες - επισκέπτες του Δήμου. 
Παράλληλα προτείνεται η συμμετοχή του νησιού σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, η κατασκευή διαφημιστικού περιπτέρου για την συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις του εξωτερικού, την δημιουργία δικτύου Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, Ελλήνων και ξένων τουριστικών πρακτόρων, την διοργάνωση ή συνδιοργάνωση με άλλο φορέα συνεδρίου σχετικού με τον τουρισμό, αλλά και την συμμετοχή σε συνέδρια-συμπόσια και σεμινάρια. Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες συνθέτουν μια συνολική πρόταση προβολής του νησιού στον διεθνή τουριστικό χάρτη, με απώτερο στόχο την ανάπτυξή του,  σε όλα τα πεδία. Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=