ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεργασία μεταξύ των νησιών

συνεργασία-μεταξύ-των-νησιών-104862
Σημαντικό βήμα αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην Σκύρο, προκειμένου να συζητηθούν και να διερευνηθούν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας. Στην συνάντηση, που θα έχει την μορφή ημερίδας, θα συμμετάσχουν οι Δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της Σκιάθου, της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκύρου, που θα εξετάσουν από κοινού τις προοπτικές συνεργασίας στο πεδίο του πολιτισμού και του τουρισμού, με φόντο πάντα το αίτημα που αφορά στην ενίσχυση της θαλάσσιας επικοινωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Η θεματολογία της συνάντησης θα επεκταθεί σε τρεις βασικούς άξονες, οι οποίοι αφορούν στην από κοινού ανάπτυξη και των τεσσάρων νησιών. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία των τεσσάρων νησιών, σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού και συγκοινωνιών και θα κατατεθούν προτάσεις από τους όλους συμμετέχοντες, με απώτερο στόχο να ωφεληθούν και τα τέσσερα νησιά.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος στην επερχόμενη συνάντησης είναι και η ανάπτυξη θαλάσσιων γραμμών οι οποίες δεν αξιοποιούνται, όπως της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας στο ναυτιλιακό πεδίο.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκύρου Μιχάλη Χατζηγιαννάκη και αποτελεί την φυσική συνέχεια των εποικοδομητικών συζητήσεων που ξεκίνησαν στην διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ των τεσσάρων Δημάρχων.

Από τον Δήμο Σκοπέλου, ειδικότερα, θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κώστας Σκούρας, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Πατσής από την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γιάννης Γιολδάσης και η Μάχη Δρόσου, η οποία αναπτύσσει αξιόλογη επιχειρηματική δράση στο πεδίο του τουρισμού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων νησιών, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ θετική η ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας με την Σκύρο, η οποία αποτελεί κομμάτι των Βορείων Σποράδων και θεωρώ, προσθέτει ο ίδιος, ότι η σύσφιξη σχέσεων μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις και στο πεδίο της συγκοινωνίας, αλλά και στην αύξηση του τουρισμού, από την οποία θα ωφεληθούν όλα τα νησιά».

Στο μεταξύ, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, ορίστηκαν, αντίστοιχα, τα μέλη της τοπικής αντιπροσωπείας. Στην Σκύρο θα μεταβούν, ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Βλάϊκος, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ζαφειρούλα Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Καλογιάννης, ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου ως εκπρόσωπος του νομικού προσώπου του Δήμου, ο Διογένης Θεοδώρου που αντιπροσωπεύει την «Σκύρος Lines» καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νησιού, των συλλόγων ξενοδόχων, ενοικιαζομένων δωματίων κλπ. «Η συνάντηση γίνεται για πρώτη φορά και ο λόγος που θα συμμετέχουμε όλοι, είναι για να κατατεθούν προτάσεις οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη και των τεσσάρων νησιών και από την στιγμή που ξεκινάει ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, πιστεύω ότι θα έχει ανάλογη συνέχεια» τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου