Κέντρο δια βίου μάθησης στην Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-09, 11:06:47
Κέντρο δια βίου μάθησης  στην Αλόννησο

Αίτημα για δημιουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης θα υποβάλει άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, μετά από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. Το νησί διαθέτει τις αντίστοιχες κτηριακές και υλικοτεχνικές, γενικότερα, υποδομές κι όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «υπάρχει κατάλληλη αίθουσα στο συγκρότημα του Γυμνασίου - Λυκείου και παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου».

Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντική για το νησί η δημιουργία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής, δεδομένου ότι «θα συμβάλει στην επιμόρφωση του τοπικού πληθυσμού». 

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους, προκειμένου να συνεργαστούν, για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου  Μάθησης, ώστε να υλοποιηθεί η παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, περιλαμβάνουν δράσεις επιμόρφωσης για την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αλλά και δράσεις επιμόρφωσης που αφορούν την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τις σχολές γονέων κ.λ.π. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας που θα εφαρμοστούν, είναι σημαντικά για την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου συγκαταλέγονταν εξάλλου, η έγκριση και οριστική παραλαβή της οριστικής μελέτης λιμενικών έργων για την αναβάθμιση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Στενής Βάλας. «Η συγκεκριμένη μελέτη είναι χρήσιμη και θα την αξιοποιήσουμε στο πρότζεκτ για τα καταδυτικά μουσεία, διότι η Στενή Βάλα θα αποτελέσει την βάση του προγράμματος» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου. Επιπροσθέτως, ο κ. Βαφίνης υπογραμμίζει ότι «θα πραγματοποιηθούν λιμενικές υποδομές εξαιρετικά χρήσιμες, διότι η Στενή Βάλα βρίσκεται πολύ κοντά στα ναυάγια και θα αποτελέσει το εφαλτήριο των εξορμήσεων, δεδομένου ότι οι λάτρεις των καταδύσεων θα εξοικονομούν χρόνο και καύσιμα, προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο που τους ενδιαφέρει».

 

 

 

 

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=