ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο νησί του Παπαδιαμάντη γυρίστηκε η ταινία «Τηλεμάχεια»

στο-νησί-του-παπαδιαμάντη-γυρίστηκε-η-107105

Στο νησί της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Τηλεμάχεια» που συμμετέχει στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία του Alexander Nally παρουσιάζεται σε επίσημη πρώτη για την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη παρουσίαση έγινε προχθές και ακολούθησε δεύτερη χθες στην αίθουσα Μαρκετάκη. Μετά το περίφημο «Μάμα μία» που ανέδειξε τις ομορφιές των Βορείων Σποράδων διεθνώς, προστίθεται μια ακόμη φιλόδοξη διεθνής κινηματογραφική παραγωγή, που έχει ως φόντο τις ομορφιές του νησιού του Παπαδιαμάντη.

Η Τηλεμάχεια είναι ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης, εμπνευσμένη από την ομηρική Οδύσσεια. Ακολουθεί την ιστορία του Τηλέμαχου (Patrick Fryer), ενός αγοριού ελληνοαγγλικής καταγωγής, που φεύγει από το σπίτι του με σκοπό να βρει τον πραγματικό του πατέρα, Ηλία (Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη), στο ελληνικό νησί της Σκιάθου. Καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας ερχόμαστε αντιμέτωποι με χαρακτήρες και ιστορίες που μας υπενθυμίζουν πως ο κάθε άνθρωπος έχει να πει την δική του ιστορία. Πρωταγωνιστούν οι Patrick Fryer και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ συμμετέχει η Ελένη Αποστολοπούλου.

Ο Δήμος Σκιάθου και οι επιχειρηματίες του νησιού πρόσφεραν σημαντική βοήθεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας και οι υπεύθυνοι της «Τηλεμάχειας» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την σημαντική συμβολή του ντόπιου δυναμικού. Χάρη στην παραπάνω ταινία που, όπως προαναφέρθηκε, γυρίστηκε στη Σκιάθο, προβάλλεται το νησί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των απανταχού τουριστών, προκειμένου να το επισκεφτούν στο μέλλον. Όπως εκτιμάται μάλιστα, το κινηματογραφόφιλο κοινό θα γοητευτεί από την υπόθεση αλλά και το σποραδίτικο τοπίο, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην επερχόμενη τουριστική σεζόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου