ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενισχύεται το εργατικό δυναμικό της Αλοννήσου

ενισχύεται-το-εργατικό-δυναμικό-της-α-108440

Το «πράσινο φως» για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της Αλοννήσου δίνει η υπογραφή των συμβάσεων των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στον Δήμο μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν προχθές την Αλόννησο οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις για τους απασχολούμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Από τους 35 συνολικά επιτυχόντες συμβασιούχους που είχαν εγκριθεί, υπέγραψαν οι 27 οι οποίοι αποδέχτηκαν τις θέσεις και αναμένεται να λάβουν δράση από την ερχόμενη Παρασκευή. Για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δεύτερης επιλογής για τους επιλαχόντες, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες στον Δήμο Αλοννήσου, παρουσία του Δημάρχου Πέτρου Βαφίνη και των δύο Αντιδημάρχων Ορέστη Παπαχρήστου και Νίκου Αγάλλου, προκειμένου να τεθούν σε προτεραιότητα οι εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα. Προτεραιότητα δίνεται, ειδικότερα, στον καθαρισμό όλων των οικισμών του νησιού, των οδικών αρτηριών αλλά και των μονοπατιών, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται συντηρήσεις δρόμων, επισκευές στις σχάρες ομβρίων κ.λ.π.

«Παρότι καθυστέρησε η ολοκλήρωση της διαδικασίας και δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης που είχαν προγραμματιστεί στην διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της πυκνής βλάστησης του νησιού, εντούτοις θα υλοποιηθούν άμεσα και στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας, ώστε να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου. Ο ίδιος καθιστά σαφές ότι «είναι αναγκαίες οι αποψιλώσεις τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και στα μονοπάτια, στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα, προκειμένου να περιοριστεί η πυκνή βλάστηση του νησιού».

Παράλληλα όμως θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός καθαριότητας που καταρτίστηκε από τον Δήμο Αλοννήσου και προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Όπως εκτιμάται, ο παραπάνω κανονισμός σε συνάρτηση με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν το προσεχές πεντάμηνο, στη διάρκεια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, θα διασφαλίσουν την άρτια εικόνα του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου