ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα ετών το κλειστό γυμναστήριο

αίτημα-ετών-το-κλειστό-γυμναστήριο-108727

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κλειστού γυμναστηρίου στην Σκιάθο αναλαμβάνουν άμεσα τα μέλη του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου του νησιού. Την πρόθεση υλοποίησης ενός στόχου ετών για την Σκιάθο εξέφρασαν από κοινού τα μέλη του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου, τα οποία αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, προκειμένου να δοθεί πεδίο δημιουργικής δράσης στα χίλια περίπου παιδιά του νησιού, τα οποία στερούνται ανάλογων αθλητικών υποδομών. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη της νέας διοίκησης, θα διερευνηθούν όλες οι προοπτικές που υπάρχουν, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος, αλλά και το κοινό αίτημα που διατυπώνεται πλέον από πολλούς νέους του νησιού.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές και παράλληλα θα αναζητηθεί η κατάλληλη έκταση, προκειμένου να ανεγερθεί το εν λόγω κλειστό γυμναστήριο. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου κ. Δημήτρης Μίχας «το μπάσκετ παίζεται μόνο σε κλειστό χώρο και δυστυχώς, ελλείψει κλειστού χώρου στο νησί, κάθε φορά που βρέχει, πρέπει να περιμένουμε δύο τουλάχιστον μέρες να στεγνώσει το γήπεδο και στην συνέχεια να προπονηθούν τα μέλη της ομάδας μπάσκετ». Είναι βέβαια προφανές, ότι κάθε φορά που βρέχει ή επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, το ίδιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται, διότι η προπόνηση πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο.

Στο πεδίο δράσης του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου καταγράφονται ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και τάε κβο ντο, τις οποίες απαρτίζουν παιδιά αλλά και ενήλικες. Η έλλειψη κλειστού χώρου άθλησης απασχολεί, ωστόσο, το σύνολο των παιδιών και των εφήβων του νησιού, που αναζητούν δημιουργικές διεξόδους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. «Το κλειστό γυμναστήριο δεν θα φιλοξενεί μόνο το μπάσκετ, αλλά και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες, που ποικίλουν από ενόργανη γυμναστική έως πιγκ-πογκ και όπως αντιλαμβάνεστε θα προσφέρει διεξόδους άθλησης στα παιδιά μας, τα οποία δεν μπορούν να μένουν κλεισμένα στο σπίτι, ειδικά στην διάρκεια του χειμώνα» υπογραμμίζει ο κ. Μίχας.

Όσοι απαρτίζουν τον Γυμναστικό Σύλλογο Σκιάθου θα δραστηριοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου, που απαιτείται για την ανέγερση του κτιρίου, από την στιγμή βεβαίως που θα εξασφαλιστεί η κατάλληλη έκταση. Σύμφωνα μάλιστα με τις σκέψεις και τις προτάσεις που διατυπώνονται, θα αναζητηθούν χορηγίες και ενδεχομένως επενδυτές, προκειμένου να λάβει «σάρκα και οστά» ο μεγάλος στόχος.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα, η Σκιάθος και η Αίγινα είναι οι μοναδικές περιοχές ανά την Ελλάδα που στερούνται κλειστών αθλητικών υποδομών κι όπως σημειώνει επιπροσθέτως ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου «έχει γίνει πλέον αντιληπτή από όλους η σημασία και η αναγκαιότητα του κλειστού γυμναστηρίου για το νησί και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου