ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία Σκοπέλου

κενά-εκπαιδευτικών-στα-σχολεία-σκοπέ-114870

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού, διατυπώνοντας παράλληλα διαμαρτυρία για τις ελλείψεις σε επίπεδο εκπαιδευτικών αλλά και δομών.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «τα τμήματα είναι μεγάλα: 27 παιδιά στην Α΄, 25 στη Β΄ Γυμνασίου και 27 στη Β΄ Λυκείου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο.

Επιπλέον, λείπουν ακόμη καθηγητές: Μαθηματικός στο Γυμνάσιο και Φυσικός στο Λύκειο. Μια σειρά αποσπασμένοι καθηγητές δεν μετακινούνται στις θέσεις που αποσπάστηκαν γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμη αναπληρωτές, με αποτέλεσμα είναι να χάνονται ατέλειωτες ώρες μαθημάτων. Έτσι οι γονείς – όσοι ακόμη έχουν την οικονομική δυνατότητα – αναγκάζονται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια. Κανείς όμως δεν μας λέει πώς και πότε θα αναπληρωθούν οι ώρες που έχουν χαθεί λόγω της έλλειψης καθηγητών».

Μείζον θέμα είναι, εξάλλου, οι σχολικές δομές και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς των μαθητών «οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση – παράθυρα σάπια και πόρτες χαλασμένες που δεν προσφέρουν προστασία ούτε ασφάλεια, προβληματικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.».

Παράλληλα «οι διαθέσιμοι πόροι της Σχολικής Επιτροπής είναι πολύ περιορισμένοι και κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, πολύ δε περισσότερο για τα υπόλοιπα πάγια αιτήματά μας- αναβάθμιση εργαστηρίων πληροφορικής και Φυσικής-Χημείας, δημιουργία εργαστηρίου Τεχνολογίας κ.λπ. – που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης», τονίζουν οι γονείς των μαθητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου