ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποβαθμίζονται οι Κουκουναριές

υποβαθμίζονται-οι-κουκουναριές-117863

Τη διαφύλαξη της παραλίας των Κουκουναριών ζητούν με επιστολή που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου οι ξενοδόχοι του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να επιτρέπεται για σειρά ετών η υποβάθμιση μίας από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες όχι μόνο του νησιού μας ή της Ελλάδας, αλλά παγκοσμίως».

Στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου γίνεται ιδιαίτερα λόγος «για τον ελλιμενισμό τουριστικών – επιβατηγών σκαφών στην παραλία των Κουκουναριών».

Παράλληλα επισημαίνονται «τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που καταγράφονται κάθε θερινή περίοδο εξαιτίας του γεγονότος αυτού, τόσο στους λουόμενος και στην ακτή που μαζί με τον υδροβιότοπό της είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή από το διεθνή οργανισμό NATURA 2000, όσο και στον τουρισμό του νησιού μας, την ποιότητα του οποίου έχουμε κατορθώσει να κρατήσουμε ψηλά».

Στην ίδια επιστολή, τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου σημειώνουν μεταξύ άλλων : «παρατηρούμε πως κάθε χρόνο όλο και περισσότερο συντελείται υποβάθμιση της παραλίας των Κουκουναριών, καθώς ο τεράστιος όγκος των λουόμενων που μεταφέρονται καθημερινά με τα καράβια αυτά, προστίθεται στον ήδη πολύ μεγάλο αριθμό των ατόμων που κάνουν τις διακοπές τους στη Σκιάθο και επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο τους».

Κοινό αίτημα των συντακτών της παραπάνω επιστολής προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου είναι «να εξετάσει με προσοχή και την υπευθυνότητα που αρμόζει στο θέμα αυτό και να λάβει σχετική απόφαση, ώστε από την προσεχή κιόλας θερινή περίοδο ο ελλιμενισμός τουριστικών – επιβατηγών σκαφών μήκους μεγαλύτερου των 20 μέτρων, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο Λιμάνι της Σκιάθου, σε σημείο που θα οριστεί από το Λιμεναρχείο».

Με τον τρόπο αυτό και η παραλία των Κουκουναριών «θα απαλλαγεί από τον τεράστιο όγκο των «λουόμενων της μιας μέρας» και όσοι παραθερίζουν στο νησί θα μπορούν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια να απολαμβάνουν το μπάνιο τους εκεί, αλλά και το οικοσύστημα της περιοχής δεν θα κινδυνεύει πλέον από τους ρύπους που μοιραία αφήνουν πίσω τους αυτά τα καράβια και τα κάθε είδους απορρίμματα των 1.000 «φερτών» λουόμενων».

Παράλληλα, «ο ελλιμενισμός των σκαφών αυτών στο Λιμάνι θα σημαίνει πως οι επιβάτες του θα διαχέονται σε διάφορα σημεία του νησιού, προκειμένου να περάσουν τις ώρες παραμονής τους εδώ, θα χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε επιχειρήσεις σε όλο το νησί, τονώνοντας έτσι ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία.
Από τις 10 το πρωί που θα φτάνουν στο Λιμάνι της Σκιάθου προκειμένου να περάσουν τη μέρα τους θα μπορούν να επισκέπτονται το Μοναστήρι, τα τουριστικά καταστήματα, να μεταβαίνουν σε διάφορες παραλίες για το μπάνιο τους και να έχουν πρόσβαση σε επιχειρήσεις εστίασης για το γεύμα τους» καταλήγει η επιστολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου