ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο Λονδίνο η Σκιάθος

στο-λονδίνο-η-σκιάθος-118098

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει για μια ακόμη φορά ο Δήμος Σκιάθου σε μεγάλες τουριστικές διοργανώσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από την διεθνή έκθεση του Λονδίνου, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου. Η Διεθνής τουριστική έκθεση World Travel Market είναι η ετήσια κεντρική έκθεση τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο Σκιάθου, ο οποίος συμμετέχει με δικό του περίπτερο, παρουσιάζοντας έντυπο και οπτικό υλικό.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου αναχωρεί σήμερα με προορισμό την Βρετανική πρωτεύουσα, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και το τουριστικό ρεύμα της θερινής περιόδου. Η αντιπροσωπία που θα μεταβεί στην Βρετανική πρωτεύουσα αποτελείται από τον Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αθανάσιο Ζλατούδη, στελέχη του Δήμου και επιχειρηματίες του νησιού.

Η Αγγλική τουριστική αγορά δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στις ομορφιές της Σκιάθου, ενώ είναι εντυπωσιακή η διαρκής αύξηση των Βρετανών επισκεπτών της θερινής περιόδου. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του κρατικού αερολιμένα της Σκιάθου, την φετινή σεζόν, που περικλείεται χρονικά από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ταξίδεψαν στο νησί 60.832 Βρετανοί τουρίστες, ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή σεζόν, επισκέφτηκαν το ίδιο νησί συνολικά 57.701 τουρίστες.

Οι προσδοκίες των ιθυνόντων επί θεμάτων τουρισμού στρέφονται και προς την κατεύθυνση της αύξησης των απευθείας πτήσεων τσάρτερ από την Βρετανία προς την Σκιάθο και στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να γίνουν επαφές με αντίστοιχους φορείς. «Η Σκιάθος συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην έκθεση με δικό της περίπτερο, διότι η αγορά της Αγγλίας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού» αναφέρει ο κ. Ζλατούδης. Στην αποστολή συμμετέχουν, όπως προαναφέρθηκε, και επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου απ’ όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Βρετανία και όλο τον κόσμο γενικότερα, είναι έντονο για την Σκιάθο και παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα κρίση αποτελεί «τροχοπέδη» σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, εντούτοις, συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Είναι σημαντικό να δίνουμε ως Δήμος το «παρών» σε μια έκθεση αυτού του μεγέθους, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρηματιών και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν καταστεί εφικτή η πρόθεσή μας να υπάρξει μια ακόμη εταιρία που θα πραγματοποιεί πτήσεις από την Αγγλία στην Σκιάθο» καταλήγει ο κ. Ζλατούδης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου