ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παιδίατρος στην Αλόννησο

παιδίατρος-στην-αλόννησο-124078

Αίτημα ετών αποτελεί για την Αλόννησο η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού με παιδίατρο, προκειμένου να αποφεύγονται οι συχνές μετακινήσεις στο Βόλο και οι συνεπακόλουθες δαπάνες, που είναι δυσβάσταχτες για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η λύση βρέθηκε όπως όλα δείχνουν εκ των ενόντων, με την συνδρομή παιδιάτρου, η οποία έχει οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και στα παιδιά της Αλοννήσου, δύο φορές το μήνα. Το αίτημα της Αλοννήσου έγινε δεκτό από τους αρμόδιους φορείς, προς μεγάλη ικανοποίηση δεκάδων γονέων του νησιού, οι οποίοι επισκέφτηκαν χθες και προχθές το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, προκειμένου να εξεταστούν από την παιδίατρο, τα παιδιά τους.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι το νησί έχει πλέον στην διάθεσή του παιδίατρο, η οποία θα επισκέπτεται ανά δεκαπενθήμερο την Αλόννησο, προκειμένου να εξετάζει τα παιδιά το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή το πρωί» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης. Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος «η παιδίατρος, η οποία έχει οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, θα βρίσκεται ανά δεκαπενθήμερο στο νησί σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της». Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, διότι τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια, παραμένει κενή η θέση του παιδιάτρου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε σχετική προκήρυξη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Κατά συνέπεια, τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού καλύπτουν με ιδιαίτερη αφοσίωση ο διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου κ. Αθανασίου και δύο αγροτικοί γιατροί. «Μετά από συζήτηση που είχαμε με την γιατρό κ. Μαρία Τσάμπρα, δέχτηκε με πολύ ευγένεια να επισκέπτεται το νησί εθελοντικά και να εξετάζει τα παιδιά της Αλοννήσου δύο φορές το μήνα, με την συναίνεση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Τριανταφύλλου και βεβαίως την έγκριση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλου» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, μεταφέροντας σε όλους τουςπροαναφερθέντες, τις θερμές ευχαριστίες του τοπικού πληθυσμού.

Παράλληλα όμως, ο κ. Βαφίνης τονίζει ότι χάρη στην συνδρομή ομάδας αλλοδαπών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του νησιού, καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της γιατρού, με αποτέλεσμα «να μην επιβαρύνεται καθόλου το ελληνικό δημόσιο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, εξετάστηκαν ήδη δεκάδες παιδιά της Αλοννήσου και όπως τονίζει ο Δήμαρχος του νησιού, ο οποίος επισκέφτηκε το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού «οι γονείς της Αλοννήσου δέχτηκαν με ανακούφιση την συγκεκριμένη εξέλιξη, διότι όπως μου ανέφεραν χαρακτηριστικά, κάθε ταξίδι στο Βόλο, προκειμένου να επισκεφτούν τον παιδίατρο, έχει κόστος άνω των 300 ευρώ για κάθε οικογένεια, συνυπολογίζοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Η παρουσία παιδιάτρου στο νησί, έστω δύο φορές τον μήνα, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, θα καλύψει πολλές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου