ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παζάρι για καλό σκοπό

παζάρι-για-καλό-σκοπό-131496
Σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσουν οι εθελοντές της Σκοπέλου, μεταξύ των οποίων καταγράφεται το παζάρι που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στον χώρο του Ορφέα, προς ενίσχυση των απόρων κατοίκων του νησιού. Συγκεκριμένα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά ενδύματα και διάφορα άλλα είδη, τα οποία θα διατεθούν με συμβολικό αντίτιμο για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του νησιού, ενώ όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν είδη ένδυσης που είναι απαραίτητα για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Οι εθελοντές της Σκοπέλου, που διατύπωσαν μάλιστα την σκέψη δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί, πρωτοστατούν στο πεδίο της προσφοράς, έχοντας ως στόχο την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων μελών της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα. Η υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, Μάχη Παπαδαυΐδ, υπογραμμίζει ότι «προς το παρόν είναι δύσκολη η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου στην Σκόπελο αλλά συνεχίζουμε τις εθελοντικές δράσεις που υλοποιούνται στο νησί, προσφέροντας τρόφιμα και χρήματα σε οικογένειες του νησιού που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».

Στο μεταξύ, έχει συγκεντρωθεί, όπως προαναφέρθηκε, μεγάλος αριθμός ειδών ένδυσης, τα οποία έχουν ήδη πλυθεί και σιδερωθεί από τους εθελοντές του νησιού και είναι τακτοποιημένα σε κρεμάστρες, στον χώρο του Ορφέα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το παζάρι αλληλεγγύης, σε ημερομηνία που αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα.

«Συγκεντρώσαμε πολλά ρούχα και διάφορα ακόμη είδη, τα οποία θα διαθέσουμε μέσω του παζαριού που θα διοργανώσουμε, προκειμένου να τα προμηθευτούν όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει η κ. Παπαδαυΐδ. Τα ρούχα θα διατίθενται σε συμβολικό αντίτιμο και όποιος έχει την δυνατότητα και επιθυμεί να το καταβάλει, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων ή την οικονομική ενίσχυση απόρων. Παράλληλα θα διατεθούν για την ενίσχυση του εθελοντικού έργου που αναπτύσσεται ευρύτερα στο νησί.

Στο μεταξύ, πολυδιάστατες δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα αναπτύσσει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» της Σκιάθου, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται η πρόσφατη πρωτοβουλία αγοράς σχολικών ειδών για άπορα παιδιά του νησιού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο που αναπτύσσει ευρύ κοινωνικό έργο, το οποίο έχει ως αποδέκτες δεκάδες άπορους κατοίκους του νησιού. Οι κουμπαράδες αλληλεγγύης που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, εντάσσονται επίσης στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς που έχει ως αποδέκτες απόρους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και συνταξιούχους οι οποίοι στερούνται βασικών αγαθών. Ο Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» προσφέρει, εξάλλου, χρηματικά βοηθήματα στους έχοντες ανάγκη, ενώ αρκετές φορές προσφέρονται με κάθε διακριτικότητα και καλάθια με τρόφιμα για την ενίσχυση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες και όπως όλα δείχνουν, η διόγκωση της οικονομικής κρίσης θα αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών, με στόχο την προσφορά βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου