ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Άρχισε η κατασκευή βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στη Σκιάθο

άρχισε-η-κατασκευή-βιοκλιματικού-νηπ-134241

Υπογράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012, η σύμβαση κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «3ο Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου στο Δήμο Σκιάθου με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού 828.000,00 ευρώ και το ποσό της υπογραφείσας Σύμβασης είναι 556.083,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι η Γενική Διεύθυνση Έργων & Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) Α.Ε. και Φορέας Λειτουργίας του έργου, ο Δήμος Σκιάθου.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας στις 30 Ιουνίου 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός βιοκλιματικού ισόγειου κτίσματος με το σύστημα της προκατασκευής, στην Σκιάθο.

Το κτίριο θα φέρει κεραμοσκεπή και περιλαμβάνει είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες. Η συνολική δόμηση θα είναι 309,99 τμ εντός οικοπέδου 1.186,20 τμ.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου με την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κυψελών από οπλισμένο σκυρόδεμα, τη διαμόρφωση του αυλείου χώρου με την επιχωμάτωση και την τοποθέτηση των τοιχίων και άμεσα αρχίζει η κατασκευή της στέγης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου