ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διανομή τροφίμων στη Σκιάθο

διανομή-τροφίμων-στη-σκιάθο-140769

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων για άπορες οικογένειες της Σκιάθου θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Αλκή ΑμεΑ Βορείων Σποράδων με έδρα την Σκιάθο, στο πλαίσιο των εθελοντικών κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσει. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και προβλέπει την δωρεάν διάθεση τροφίμων σε πενήντα περίπου απόρους κατοίκους της Σκιάθου.

Το αίτημα για την υλοποίηση του προγράμματος κατατέθηκε προ καιρού στην περιφέρεια και όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Σιναΐτης «το πρόγραμμα εγκρίθηκε και λάβαμε σχετική ειδοποίηση ώστε να ετοιμάσουμε την αποθήκη στην οποία θα τοποθετηθούν τα τρόφιμα που προορίζονται για απόρους. Στόχος μας, προσθέτει ο ίδιος, είναι να βοηθήσουμε με το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες οικογένειες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος. Σε εποχές κρίσης οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται και γι’ αυτό τον λόγο υποβλήθηκε από την Αλκή το σχετικό αίτημα ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των απόρων που ζουν στο νησί.

Στο μεταξύ, έχει δημιουργηθεί Τράπεζα Αίματος προκειμένου να καλύπτονται οι αντίστοιχες ανάγκες των κατοίκων του νησιού, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεκάδες ευαισθητοποιημένοι Σκιαθίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά αίματος. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από πενήντα φιάλες αίματος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλκή, οι οποίες είναι διαθέσιμες για όποιον τις χρειάζεται, στο Νοσοκομείου Βόλου. «Σημείωσε επιτυχία η προσπάθειά μας, καθώς ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από σαράντα εθελοντές, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από πενήντα φιάλες αίματος» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλκή, τονίζοντας παράλληλα ότι κάθε προσπάθεια που υλοποιείται έχει ως στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής τόσο των μελών του Συλλόγου, όσο και της τοπικής κοινωνίας κατ’ επέκταση.

Βασικός στόχος του ίδιου Συλλόγου είναι επίσης η δημιουργία Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Σκιάθο, προκειμένου να διευρυνθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες των εφήβων και των νέων του νησιού, με ειδικές ανάγκες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου