ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέες τεχνολογίες στη Σκόπελο

νέες-τεχνολογίες-στη-σκόπελο-147681

Καινοτόμες προτάσεις συνθέτουν το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Σκοπέλου, στο οποίο καταγράφεται μεταξύ άλλων η σχεδίαση και κατασκευή Διαδικτυακού Διαδραστικού Συστήματος Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας με στόχο την ενίσχυση και προβολή της Τουριστικής Δραστηριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

Στα πλαίσια του προτεινόμενου έργου περιλαμβάνεται η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η προβολή ενός Διαδικτυακού Συστήματος Ευρυζωνικής Πρόσβασης, το οποίο θα προσφέρει ένα σύνολο από υπηρεσίες σε όλους τους φορείς του τουριστικού κλάδου (διεθνείς tour operators, ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Ελλάδα, ξενοδοχειακούς φορείς του Δήμου κλπ), με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους και να είναι σύμφωνος με τους κανόνες λειτουργίας τους.

Το προτεινόμενο σύστημα περιλαμβάνει πολλά επιμέρους οφέλη, όπως την εν γένει παροχή πληροφοριακού-διαφημιστικού υλικού το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Tour Operators για την διαφημιστική τους καμπάνια, επικοινωνία-στοχευμένο Μάρκετινγκ, σύστημα Εξυπηρέτησης-Ενημέρωσης Tour Operators, συστήματα Διαχείρισης Κρατήσεων Μικρομεσαίων Ξενοδοχειακών Συγκροτημάτων κ.λ.π.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι να προσφέρει υπηρεσίες που εστιάζουν στις ανάγκες των διεθνών τουριστικών πρακτόρων, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε ένα κεντρικό σημείο αναφοράς καλά οργανωμένων πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά και να δημιουργήσουν «πακέτα» πολυτροπικής πληροφόρησης σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες των πελατών τους.

Παράλληλoς στόχος είναι οι λειτουργικότητες απευθυνόμενες στους Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες, με δυνατότητες δημιουργίας και λειτουργίας ηλεκτρονικών αγορών για υπηρεσίες διαμονής, μετακινήσεων κλπ, αλλά και οργανωμένης παροχής πληροφόρησης – διαφημιστικού υλικού για την τεκμηρίωση των πωλήσεών τους.

Η ανάπτυξη του προτεινόμενου Διαδικτυακού Συστήματος, εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικές και πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τόσο για τον ίδιο τον φορέα υλοποίησης, όσο και για τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό τοπικούς φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους. Ειδικότερα, το έργο θα συντελέσει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως τόπο υποδοχής τουριστών, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το προτεινόμενο έργο εκτιμάται, εξάλλου, ότι θα αποτελέσει έμμεση ενίσχυση της προσπάθειας επέκτασης της «τυπικής» τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, οι περισσότερες αφίξεις θα οδηγήσουν τελικά σε βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον κλάδο του τουρισμού. Συνεπεία των παραπάνω, εκτιμάται ότι θα προκύψουν νέες επενδύσεις, που θα συμβάλλουν στην προώθηση της απασχόλησης, αφού συνεπάγονται νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα προάγει τελικά την κοινωνική ευημερία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου