ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαπρεπείς προσωπικότητες στη Σκιάθο

διαπρεπείς-προσωπικότητες-στη-σκιάθ-148897

Επιστήμονες από την Ινδία, την Ιαπωνία, την Αρμενία συμμετείχαν σε διεθνές συμπόσιο

Περισσότεροι από εκατό επιστήμονες από διάφορες περιοχές του πλανήτη συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο για την Πράσινη Χημεία, το Περιβάλλον, την Υγεία και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Skiathos Palace Hotel.

Οι σύνεδροι οι οποίοι ήταν ερευνητές, Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες, ταξίδεψαν από διάφορες χώρες όπως Ινδία, Αρμενία, Καζακστάν, Ιαπωνία, Κίνα και από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία κτλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο, που τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σκιάθο.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κούγκολος ο οποίος ήταν από τους επικεφαλής διοργανωτές του Συμποσίου «ο αριθμός των συνέδρων θα ήταν διπλάσιος αν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού από τον Αγ. Κωνσταντίνο και τον Βόλο ήταν καλύτερη».

Το διεθνές συμπόσιο οργανώθηκε από τη διεθνή ένωση Οικοτοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Ασφάλειας (SECOTOX) και το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλή τον Αθανάσιο Κούγκολο καθηγητή Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Περιβαντολλογικής Μηχανικής, σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας και το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Τα θέματα του διεθνούς συμποσίου ήταν ποικίλα και πολύ ενδιαφέροντα, καλύπτοντας πολλούς επιμέρους τομείς που αφορούν το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν ενότητες όπως : Διαχείριση Χημικών Αποβλήτων, Σχεδιασμός Πράσινων Προϊόντων Φαρμακευτικής και Κοσμετολογίας, Καθορισμός και Ανάπτυξη Πράσινων Τεχνολογιών, Προϊόντων και Προοπτικών, Εκπαίδευση στην Πράσινη Χημεία και Μηχανική, Περιβαλλοντική Ηθική και Πράσινες Πολιτικές, Οικονομικά Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Πολιτική, Περιβαλλοντικά Φιλικές Πρακτικές και Προϊόντα, Πράσινη Ανάπτυξη, Πράσινη Ενέργεια, Βιομηχανία – Περιβάλλον και Υγεία, Τοξικολογία και Οικοτοξικολογία Πράσινων Χημικών, Προϊόντων και Διεργασιών και πολλά ακόμη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς συμποσίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τους βιότοπους που διαθέτει. Οι σύνεδροι έμειναν έκπληκτοι από τη φυσική ομορφιά του τοπίου των Κουκουναριών της ομώνυμης παραλίας, καθώς και της λίμνης Στροφυλιάς με τον αντίστοιχο υδροβιότοπο.

Επίσης έμειναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή, την φιλοξενία και την διαμονή στο ξενοδοχείο Skiathos Palace, καθώς και από την οργάνωση του συνεδρίου, ενώ οι περισσότεροι υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφτούν και πάλι το νησί της Σκιάθου.

Ο συνεδριακός τουρισμός είναι το πεδίο στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάπτυξη των νησιών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετά συνέδρια στο Skiathos Palace Hotel, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το 1ο Περιβαντολλογικό συνέδριο Θεσσαλίας, το οποίο σημείωσε ανάλογη επιτυχία.

Οι παραπάνω διοργανώσεις είναι σημαντικές, διότι συμβάλλουν στο άνοιγμα των νησιών στον εθνικό αλλά και τον διεθνή τουριστικό χάρτη, δεδομένου ότι προσελκύουν το ενδιαφέρον δεκάδων εν δυνάμει επισκεπτών, από διάφορες χώρες του πλανήτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου