ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν διευκρινίσεις για το Σχολείο Γλώσσας

ζητούν-διευκρινίσεις-για-το-σχολείο-γ-150319

Τα έντονα προβλήματα που δημιουργεί η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας από εξαθέσιο σε πενταθέσιο και τις γενικότερες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας μετέφερε στους ιθύνοντες του αρμόδιου Υπουργείου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελής συναντήθηκε προχθές με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας τον κ. Σωτήρη Γκλαβά, εκθέτοντας την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η σχετική απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί έγκαιρα, προ της έναρξης της σχολικής χρονιάς κι όχι δέκα μέρες αφότου ξεκίνησαν τα μαθήματα. Ο κ. Γκλαβάς διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον κ. Μιχελή ότι θα εξετάσει το θέμα και θα αποφανθεί σχετικά, γνωστοποιώντας τις θέσεις του Υπουργείου, στους φορείς της Σκοπέλου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σκοπέλου ζήτησε να δοθεί γραπτώς η όποια απάντηση, εξηγώντας τους λόγους που υπαγόρευσαν την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας. Στο μεταξύ, οι μαθητές έχουν επανέλθει κανονικά στα μαθήματά τους, διακόπτοντας επί του παρόντος την αποχή διαρκείας και όταν δοθεί η τελική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, θα συνεδριάσει εκ νέου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να λάβει απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσει.

Στο μεταξύ, ενημέρωση για το ίδιο θέμα έγινε προ ημερησίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, όπου τέθηκε υπόψη του Σώματος το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου εξέδωσε επίσης ψήφισμα, με το οποίο «καταδικάζει την κατάργηση της 6ης θέσης στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας και τη μετατροπή του σε 5-θέσιο. Η απόφαση αυτή -πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας- αποτελεί πλήγμα για τη μόρφωση των παιδιών της Γλώσσας. Η συγχώνευση-συνδιδασκαλία υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, μας γυρνάει σε μακρινές εποχές και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης» όπως επισημαίνεται. Ζητούμενο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου είναι, κατά συνέπεια «η άμεση ανάκληση της απόφασης για λόγους διδακτικούς και παιδαγωγικούς και με το δεδομένο ότι το νησί μας θεωρείται δυσπρόσιτη περιοχή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου